Najnovije vesti

REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI, A ONDA SU CARINICI ZAVIRILI ISPOD JAKNE: Bočice metadona zamotao u najlon kesu pa stavio u gepek
Foto: Carina Srbije

Tučin pao U automobilu francuskih tablica

REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI, A ONDA SU CARINICI ZAVIRILI ISPOD JAKNE: Bočice metadona zamotao u najlon kesu pa stavio u gepek

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Batrovci zaplenili bočice sa "metadonom", koji se nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

Prekršaj je otkriven juče kada je auto francuskih tablica, koji je vozio državljanin Turske u društvu još dvojice saputnika, stigao na red za kontrolu, saopštila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

Putnici su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa, međutim, detaljan pregled automobila otkrio je da nije tako.

Naime, u gepeku, u beloj najlon kesi prekrivenoj jaknom, carinici su pronašli 15 bočica sa metadonom, a kao njihov vlasnik javio se vozač automobila.

Radi se o 9 neotpakovanih bočica u originalnom pakovanju od 15 ml, jačine 40 mg i jednoj već korišćenoj, kao i o 5 bočica od 15 ml, jačine 60 mg. Inače, metadon je sintetička droga koja se, pod strogo kontrolisanim lekarskim nadzorom, koristi za terapiju heroinskih zavisnika.

Pošto putnik nije imao lekarski recept za upotrebu metadona u terapijske svrhe, bočice su mu oduzete, jer se radi o leku koji ima psihotropno dejstvo, zbog čega ne može da se prenosi preko granice bez adekvatne dokumentacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...