KURIR OTKRIVA: Čume se pobio u zatvoru! Besan skočio preko stočića i počeo da udara i davi drugog osuđenika! Umešao se i treći...
Foto: Dado Đilas

Incident u CZ

KURIR OTKRIVA: Čume se pobio u zatvoru! Besan skočio preko stočića i počeo da udara i davi drugog osuđenika! Umešao se i treći...

Crna Hronika -

Nekadašnji svedok saradnik i bivši vođa surčinskog klana Ljubiša Buha Čume, koji robija u Okružnom zatvoru u Beogradu, potukao se sa jednim osuđenikom, i to zbog partije šaha, saznaje Kurir!

Kako saznajemo, incident se dogodio u subotu, u dnevnom boravku CZ, gde su Čume i još jedan osuđenik igrali šah.

Buha nije kažnjen

- Partija je mirno tekla, a onda je, verovatno nezadovoljan i iznerviran potezom protivnika, Čume u sekundi pobesneo! Skočio je preko stočića i počeo da udara drugog osuđenika. Figurice za šah letele su dnevnim boravkom, a ubrzo se u tuču uključio još jedan osuđenik - kaže Kurirov izvor i dodaje:

- Udarali su se i davili, pa su im vratovi svima bili modri i crveni. Na kraju niko nije ozbiljnije povređen jer su se umešali stražari.

Kako navodi naš sagovornik, nakon incidenta osuđenici su kažnjeni, ali ne i Čume.

- Svi u bloku su zbog te tuče praktično na udaru, jer je obezbeđenje ispred ćelija pojačano. Osuđenik koji se sukobio sa Čumetom odmah je kažnjen, a on je prošao i bez opomene. Čume se, inače, bahato ponaša i ima povlašćen položaj u zatvoru. Svi osuđenici ga se plaše - tvrdi naš sagovornik.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrdili su za Kurir da se incident dogodio, ali su istakli da je i Buha kažnjen kao i ostala dvojica osuđenika.

- U dnevnom boravku je nakon kraće svađe došlo do razmene udaraca između Buhe i drugog osuđenika, a ubrzo se umešao još jedan osuđenik. Komandiri su odmah reagovali i razdvojili ih. Protiv njih su podnete krivične prijave i biće pokrenut disciplinski postupak - kažu iz Uprave.

Nema povlašćen položaj

Oni negiraju da Buha ima povlašćen položaj u zatvoru.

- Na njega se, kao i na sve druge osuđenike, primenjuju kućni red Okružnog zavoda i odredbe zakona o izvršenju krivičnih sankcija. Da je povlašćen, ne bi bio u dnevnom boravku sa ostalim osuđenicima, već u posebnim prostorijama - rekli su nam u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

32 meseca Buha robija za tri krivična dela 16 meseci zatvora dobio zbog vređanja tužioca 29 meseci Buha proveo iza rešetaka

Ima zdravstvene probleme Pod nadzorom lekara

Ljubiša Buha Čume poslednjih meseci imao je ozbiljnih problema sa zdravljem. Kako je za Kurir potvrdio njegov advokat Stefan Jokić, Buha je u januaru hospitalizovan na VMA zbog zastoja u radu srca, zbog čega pije različite lekove. - Moj klijent je loše, ima probleme sa srcem i nogom, sve mu se nakupilo. Istina je da je u januaru bio smešten na VMA zbog zastoja rada srca, a nakon toga je vraćen u Centralni zatvor gde izdržava kaznu. On je u lošem stanju i dalje, ali redovno odlazi na kontrole i lekari ga obilaze - rekao je Jokić.

(Kurir.rs/D. Stamenković/foto Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja