(FOTO) CARINICI ZAUSTAVILI NEMAČKI AUTOBUS PUN ŠVERCOVANE ROBE: Putnik kupio lažno markiranu odeću na Kosovu, pa nosio za bratov butik u Štutgartu
Foto: Uprava Carina Srbije

sprečen šverc

(FOTO) CARINICI ZAUSTAVILI NEMAČKI AUTOBUS PUN ŠVERCOVANE ROBE: Putnik kupio lažno markiranu odeću na Kosovu, pa nosio za bratov butik u Štutgartu

Crna Hronika -

Carinici su na ulaznoj strani kontrolnog punkta Merdare, sprečili putnika da u autobusu prokrijumčari garderobu, patike, satove i drugu robu za koju postoji sumnja da povređuje pravo pravo intelektualne svojine, saopštila je Uprava carina Srbije.

foto: Uprava Carina Srbije

"Prekršaj je otkriven u autobusu nemačkih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Priština - Berlin. Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, svi u autobusu su odgovorili odrično. Međutim, detaljnim pregledom prtljažnika, u 5 torbi je otkrivena veća količina krijumčarene robe koja je bila kamuflirana starim stvarima. Radi se o neprijavljenom tovaru raznih odevnih predmeta zvučnih imena, ali sumnjivog porekla", piše u saopštenju.

Oni dodaju da se kao vlasnik neprijavljenog tovara javio 47-godišnji putnik iz Peći, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

On je naveo da je robu kupio na pijaci u Kosovom Polju i u nekoliko prodavnica u Prištini, a nosio je za brata koji ima butik u Štutgartu.

U zaplenjenom tovaru nalazilo se skoro 100 gornjih i donjih delova trenerki, nešto više od 60 muških kaiševa, 40 pari patika, oko 40 pari naočara za sunce, 20 kačketa, 9 satova i gotovo 70 pari muških čarapa.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track