KRIVIČNA PROTIV POLICIJSKOG SLUŽBENIKA: Falsifikovao potpis komandira stanice u Malom Iđošu
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

u administrativnu zabranu uneo neistinite podatke

KRIVIČNA PROTIV POLICIJSKOG SLUŽBENIKA: Falsifikovao potpis komandira stanice u Malom Iđošu

Crna Hronika -

SUBOTICA/MALI IĐOŠ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Policijske stanice Mali Iđoš, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, u administrativnu zabranu uneo neistinite podatke, tako što je falsifikovao potpis komandira stanice i potpis materijalnog knjigovođe Policijske uprave Subotica i overio ih pečatom koji je na zaduženju u Policijskoj stanici Mali Iđoš.

Kako se sumnja, tako falsifikovanu administrativnu zabranu, osumnjičeni je predao u banku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv dva odgovorna lica jednog preduzeća zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela povreda prava na osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja i krivično delo prevara.

Sumnja se da su oni oštećenoj uskratili pravo po osnovu rada i socijalnog osiguranja i bez njenog znanja je odjavili sa obaveznog socijalnog osiguranja, kao i da joj nisu isplatili zaradu i pripadajuće doprinose od oktobra 2017. godine do dana odjave.

Sumnja se da su oštećenu, takođe, doveli u zabludu da potpiše Ugovor o prenosu udela u tom preduzeću, čime je na jednog od osumnjičenih preneto 100 odsto kapitala društva uz naknadu od 2.400 evra, koja nije u celosti isplaćena oštećenoj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe osumnjičene da je počinila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Osumnjičeni se tereti da je aprila ove godine, u nameri pribavljanja imovinske koristi za sebe nabavio robu široke potrošnje vrednu oko 100.000 dinara, namenjenu za dalju trgovačku delatnost. Kako se sumnja, za tu robu nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, a za trgovačku delatnost nije posedovao odgovarajuću dozvolu nadležnog organa.

(Kurir.rs/N. H./Foto: Stefan Jokić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track