Najnovije vesti

KRALJEVČANIN UHAPŠEN U ITALIJI: Na okupljanju biciklista pokušao da ukrade bicikl od 4.000 evra, a onda se ispostavilo da ga traži Interpol
Foto: Profimedia

kriminal

KRALJEVČANIN UHAPŠEN U ITALIJI: Na okupljanju biciklista pokušao da ukrade bicikl od 4.000 evra, a onda se ispostavilo da ga traži Interpol

Crna Hronika

Goran Pavlović (50) iz Kraljeva uhapšen je u Italiji, u mestu Riva del Garda, u blizini Trentina, kada je pokušao da ukrade bicikl vredan oko 4.000 evra.

Hapšenje

 

Pavlović je obučen kao biciklista došao na "Bike festival" koji je se održavao u ovom mestu, i isekao lanac na biciklu koji je bio vezan za ogradu. Karabinjeri su ga opazili i uhapsili. Kako prenose italijanski mediji, proverom se pokazalo da je Goran Pavlović na Interpolovoj poternici zbog posedovanja oružja sa KiM.

 

foto: Profimedia

Italijanska policija je bila iznenađena kada je nakon hapšenja Pavlovića, saznala da je da je lopov, ustvari međunarodni begunac.

 

Za Goranom Pavlovićem (50) je 2007. godine raspisan međunarodni nalog za hapšenje koje je izdao sud u Kraljevu, zbog osude iz 2007. godine za posedovanje ratnog oružja.

 

Pavlović je uhapšen u subotu 28. aprila, tokom svečanog otvaranja "Bike festivala", tradicionalnog događaja starog 25 godina, kojem prisustvuju biciklisti ​​iz cele Evrope. Pavlović je bez obzira na prisustvo hiljada ljudi, obučen kao biciklista, isekao lanac bicikla koji je vezan za ogradu, a čija je vrednost 4.000 evra. Međutim, karabinjeri su ga primetili u uhapsili.

 

Kada su ga priveli u policijsku stanicu, pretresena je njegova torba, a policajaci su u njoj pronašli profesionalnu opremu za provale. Osim što je uhapšen zbog teške krađe, Pavloviću su na teret stavljene još neke krađe, ali i pljačke koje su se dogodile u Italiji.

 

Pavlović je pritvoren u zatvoru Đardolo di Trento i očekuje se da će srpske vlasti tražiti njegovu ekstradiciju. To znači da bi italijanske vlasti dozvolile da Pavlović odleži kaznu u Srbiji. Do tada, sud u Roveretu je Pavlovića osudio na dve godine zatvora bez odlaganja kazne.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...