OTVORILI CRNE KESE I IMALI ŠTA DA VIDE U NJIMA: Carinici na Gradini primetili sumnjivu robu kod točkova i odmah zaustavili vozilo!
Foto: Uprava carina Srbije

zaplenili raznovrsnu robu

OTVORILI CRNE KESE I IMALI ŠTA DA VIDE U NJIMA: Carinici na Gradini primetili sumnjivu robu kod točkova i odmah zaustavili vozilo!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici na Gradini su, u saradnji sa graničnom policijom, tokom proteklog vikenda, prilikom ulaska u zemlju, u tri prekršaja zaplenili raznovrsnu robu, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Kada je 28. aprila 2018. godine autobus turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Istanbul – Novi Pazar stigao na red za kontrolu, carinici su u podu ispred prednjih točkova u tri crne kese i u njima nešto sakriveno.

Na pitanje čiji je neprijavljeni tovar, javio se vozač autobusa, 57-godišnji Sjeničanin, a radi se o 24 para muških patika kako se sumnja, kopija poznatog brenda.

foto: Uprava carina Srbije

Još dva prekršaja sa sličnim imeniteljem dogodila su se dan kasnije na istom prelazu.

Najpre je u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je 37-godišnji državljanin Srbije prevozio robu od Istanbula do primaoca u Novom Pazaru pronađeno oko 350 kilograma neprijavljenog tovara.

Reč je o štampanim platnima sa nazivima poznatih brendova.

I u tovaru kamiona novopazarskih registarskih oznaka koji je transportovao tekstilnu metražu, kožu, obuću, galanteriju i PVC delove iz Turske za firme primaoce u Novom Pazaru i Bajinoj Bašti, otkrivena je roba koja nije prijavljena u dokumentaciji.

U pitanju su 4 aluminijumske felne, 1 rol-bar za džip i više od 40 kilograma metalnih dugmića za odeću.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track