SPASILA GA ISTA DNK: Otac ubijenog Kruševljanina bio osumnjičen za ubistvo zubara, oslobođen zbog brata blizanca! Nije bilo moguće utvrditi koji je brat pucao!
Foto: Aleksandar Jovanović

Ubistvo u gradu pod bagdalom

SPASILA GA ISTA DNK: Otac ubijenog Kruševljanina bio osumnjičen za ubistvo zubara, oslobođen zbog brata blizanca! Nije bilo moguće utvrditi koji je brat pucao!

Crna Hronika -

Stanković, koji je u gradu pod Bagdalom držao nekoliko menjačnica i kladionicu, pre izvesnog vremena je “uzeo na zub” Stefana R, koji je dolazio u njegove lokale

Policija traga za Stefanom R. (25) osumnjičenim da je juče u centru Kruševca ispalio pet metaka i ubio Vojina Stankovića (41) sa kojim je ranije imao probleme, ali i fizičke sukobe.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanković, koji je u gradu pod Bagdalom držao nekoliko menjačnica i kladionicu, pre izvesnog vremena je “uzeo na zub” Stefana R, koji je dolazio u njegove lokale.

Osim čarki, njih dvojica su se nekoliko puta i potukli, ali ti fizički obračuni nisu prijavljivani policiji. Veruje da je zbog tih, najblaže rečeno, neslaganja Stefan R. rešio da mu se osveti.

Vojin Stanković se u noći između nedelje i ponedeljka vratio u Kruševac iz inostranstva, samo nekoliko sati pre nego što je ubijen. U ponedeljak je izašao u grad, seo u baštu kafića u Čolak Antinoj ulici, kada mu je prišao Stefan R.

Vojin Stanković
Vojin Stankovićfoto: Fejsbuk

Po običaju, prvo su se verbalno sukobili, da bi zatim osumnjičeni mladić izvadio oružje i Stankoviću ispalio tri metka u grudi, a zatim ga je “overio” pucajući mu u glavu, i to dva puta.

- Osumnjičeni je posle pucnjave pobegao. Ne odbacujemo mogućnost da je imao logističku podršku, jatake koji su mu pomogli da pobegne iz Kruševca - kaže sagovornikupoznat sa istragom i dodaje da je moguće da su saradnici osumnjičenom omogućili da se skloni na sever južne srpske pokrajine.

I dok je osumnjičeni bežao, teško povređeni Stanković je prevezen u kruševačku bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Policija je tokom dana privela dvojicu mladića koji su u trenutku ubistva bili u društvu osumnjičenog Stefana R, ali njihove izjave nisu baš pomogle u utvrđivanju svih okolnosti zločina počinjenog u po bela dana, u bašti prepunog kafića u centru Kruševca.

Stanković je ranije privođen zbog iznuda i nasilničkog ponašanja. U Kruševcu je držao menjačnice, ali i kladionicu koju je nasledio od oca i strica. Naime, svojim roditeljima je bio jedino dete, a nasledio je deo i od strica koji nije imao potomaka.

Otac i stric jednojajčani blizanci poznati po kriminalnim radnjama

Njegov otac Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin su bili prvi Kruševljani koji su otvorili kladionicu “Ž”.

Jednojajčani blizanci Stanković su bili pioniri u mnogo čemu, jer su pre skoro pola veka opljačkali banku, a jedno vreme su proveli u Africi.

Otac ubijenog, Dejan, bio je osumnjičen da je pre četiri godine ubio zubara Milutina Rokića.

U prvostepenoj presudi je oslobođen jer nije bilo moguće utvrditi koji je od braće, jednojajčanih blizanaca sa istim DNK, pucao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track