SRPSKI FRICL IZ LEPOSAVIĆA Tri godine silovao ćerku (14) i napravio joj dete!
Foto: Shutterstock

nezapamćen slučaj zlostavljanja

SRPSKI FRICL IZ LEPOSAVIĆA Tri godine silovao ćerku (14) i napravio joj dete!

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - Da je devojčica u osmom mesecu trudnoće, otkriveno je na sistematskom pregledu pred polazak na ekskurziju. Otac monstrum odmah uhapšen

Policija u Leposaviću uhapsila je R. M. (54) iz sela u blizini zbog sumnje da je tri godine silovao svoju četrnaestogodišnju ćerku. Stravičan zločin otkriven je kada je utvrđeno da je dete u osmom mesecu trudnoće, nakon čega je otac uhapšen, a ona prebačena u bolnicu. Jeziv slučaj po svemu podseća na austrijskog monstruma Jozefa Fricla, koji je svoju ćerku silovao 24 godine i napravio joj sedmoro dece.

Nezapamćeno zlostavljanje otkriveno je slučajno, tokom sistematskog pregleda u školi, kada je devojčica trebalo da otputuje na ekskurziju.

Zbog lošeg materijalnog stanja devojčice, škola koju četrnaestogodišnjakinja pohađa obratila se Centru za socijalni rad, pa su zajedno prikupili novac za njeno putovanje. Pre puta sva deca morala su da prođu lekarski pregled.

- Na sistematskom pregledu lekar je posumnjao da je ona trudna i naložio joj da ode kod ginekologa. Dete je tamo upućeno u društvu oca. Kada je ginekolog potvrdio da je ona u osmom mesecu trudnoće, devojčica se požalila da je otac duže vreme siluje, a on je pred lekarom priznao da je napravio ćerki dete - kaže izvor Kurira iz istrage.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i Centru za socijalni rad u Leposaviću. - Otac je uhapšen, a devojčica je upućena u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Po dolasku ona nije imala garderobu, niti bilo kakva sredstva za higijenu, pa joj je sve naknadno obezbeđeno. Ona će najverovatnije biti upućena u jednu beogradsku bolnicu, gde će obaviti sve analize, a pretpostavlja se da će kasnije biti smeštena u hraniteljsku porodicu na teritoriji Srbije - dodao je naš izvor.

Na saslušanju u policiji R. M. je priznao da je silovao ćerku.

- On je rekao da je više puta spavao sa devojčicom tokom tri godine, ali je pominjao i da je ona u selu imala nekog momka sa kojim je takođe spavala. Zbog toga će se tek nakon DNK analize sa sigurnošću znati da li je dete njegovo - navodi naš sagovornik iz istrage.

Meštani Leposavića sa kojima smo juče razgovarali bili su užasnuti kada su čuli za zločin.

- Otac devojčice je miran i povučen, ne možemo da verujemo da je to radio. Njena majka je umrla nedugo posle porođaja, pa je dete živelo sa babom. Kada je baka preminula pre tri godine, R. M. je preuzeo ćerku - pričaju meštani.

Kako kažu, cela okolina i dalje je u čudu.

- Oni su siromašni i živeli su od njegovog posla na železnici. Kada se po selu pročulo šta je uradio, svi su se zapanjili. Nikada nije pravio probleme, pa nismo mogli da poverujemo u to zbog čega je uhapšen - rekao nam je jedan meštanin.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto:Shuterstock)

Socijalna pomoć Pare za dete trošio na sebe

Prema nezvaničnim informacijama, R. M. je bio korisnik socijalne pomoći. - On je stalno tražio pomoć od Centra za socijalni rad, pravdajući se time da je samohrani otac. Međutim, novac nikad nije davao devojčici, već je sve trošio na sebe. Mala je bukvalno živela u bedi - kaže izvor Kurira.

Ko je Fricl Najveći monstrum

  • Jozef Fricl uhapšen je 26. aprila 2008, nakon što je njegova ćerka Elizabet, koja je tada imala 42 godine, policiji prijavila da je otac 24 godine držao zatočenu u podrumu porodične kuće i silovao više od 3.000 puta
  • Elizabet je rodila sedmoro dece, od kojih je jedno preminulo
  • Fricl je supruzi rekao da je Elizabet otišla od kuće i učlanila se u sektu
  • Osuđen je 2009. godine na doživotnu robiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track