CARINICI UŠLI U MAGACIN KURIRSKE SLUŽBE, A ONDA SE ŠOKIRALI: Među mobilnim, kupaćim kostimima i obućom našli steroide za ljude i suplemente za golubove!
Foto: Uprava carina Srbije

zaplena

CARINICI UŠLI U MAGACIN KURIRSKE SLUŽBE, A ONDA SE ŠOKIRALI: Među mobilnim, kupaćim kostimima i obućom našli steroide za ljude i suplemente za golubove!

Crna Hronika -

Ministarstvo finansija Srbije je danas saopštilo da su carinici našli poštanske pošiljke krijumčarene robe. Carinici su 8. maja prilikom kontrole pošiljaka iz Subotice otkrili u magacinu jedne kurirske službe u Beogradu veliku količinu robe stranog porekla, trgovačkog karaktera, bez dokumentacije o poreklu i dažbinama.

Zaplenjene su pošiljke steroida, suplemenata za golubove, mobilnih telefona, kupaćih kostima i obuće, "očigledno namenjenih daljoj preprodaji", piše u saopštenju.

Carinici su našli 70 pari obuće koje su tri pošiljaoca slala primaocima širom Srbije. Jedna od pošiljki sadržala je 46 kutija steroida koje koriste bodibilderi. U drugoj pošiljci otkriveno je 50 kilograma suplemenata za golubove.

Jedanaest novih mobilnih telefona carinici su našli u više pošiljki koje je isti pošiljalac slao iz Subotice raznim primaocima u Srbiji. U jednoj pošiljki je "otkriveno gotovo 500 ženskih kupaćih kostima i muških kupaćih gaća", navelo je ministarstvo.

Narednog dana, 9. maja, pri "dubinskoj kontroli" na putu Raška-Kraljevo, kod Bogutovca je zaustavljen kombi kurirske službe, kraljevačkih registarskih oznaka, u kojem je takođe otkrivena raznovrsna krijumčarena roba: 80 trenerki, 50 helanki i šortseva i četiri prskalice koje se koriste u poljoprivredi. Tu robu, "očigledno trgovačkog karaktera", nije pratila "adekvatna dokumentacija", a utvrđena je povreda prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track