PRIZNALI DA SU PUŠKE IZ BOSNE PRODAVALI U SRBIJI: Trgovci oružjem sklopili nagodbu sa tužilaštvom
Foto: MUP

Sporazum o priznanju krivice

PRIZNALI DA SU PUŠKE IZ BOSNE PRODAVALI U SRBIJI: Trgovci oružjem sklopili nagodbu sa tužilaštvom

Crna Hronika -

Dalibor Krstić i Željko Filipović iz Lazarevca, koji su uhapšeni krajem oktobra prošle godine zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem oružja iz Bosne u Srbiju, sklopili su sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za manje kazne.

Kako Kurir saznaje, Filipović i Krstić su priznali da su počinili dela krijumčarenje oružja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a sporazume je potvrdio nadležni sud.

Filipoviću je izrečena kazna od godinu i po dana zatvora, dok će Krstić provesti iza rešetaka dve godine i 11 meseci. Treći član ove kriminalne grupe Miloš Pantelić takođe je sklopio sporazum koji još nije potvrđen, dok je poslednji osumnjičeni, Milan Kuljanin, inače policijski inspektor iz Lazarevca, i dalje pod istragom.

Podsetimo, u zajedničkoj akciji MUP Srbije i Republike Srpske krajem oktobra 2017. uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su se bavile trgovinom oružjem na teritoriji Beograda, Lajkovca i Lazarevca. Peti član ove grupe uhapšen je u Bosni, odakle je oružje navodno prebacivano u Srbiju.

(Kurir.rs/J. S.Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track