Najnovije vesti

ZAPLENILI MU AUTOBUS ZBOG TUĐEG ŠVERCA, NATOVARIO GA KAO DA JE ŠLEPER: U njemu je bilo samo 8 putnika, ali i 32.500 komada odeće, 13.500 pari čarapa... (FOTO)
Foto: Carina Srbije

Pao u Subotici

ZAPLENILI MU AUTOBUS ZBOG TUĐEG ŠVERCA, NATOVARIO GA KAO DA JE ŠLEPER: U njemu je bilo samo 8 putnika, ali i 32.500 komada odeće, 13.500 pari čarapa... (FOTO)

Crna Hronika

BEOGRAD - Službenici Uprave carine zaplenili su autobus sa ogromnom količinom sumnjive garderobe, koje je bilo za čitav šleper, saopšteno je iz te uprave.

 

Do zaplene je došlo 12. maja u Subotici, a prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi mnogo crnih džakova punih robe, a s obzirom na to da ih je bio pozamašan broj, autobus je usmeren u skladište radi detaljne kontrole.

 

Nakon pregleda prtljaga svega osam putnika, koliko ih je bilo, na red je došao i sam autobus. Tada su carinici videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, izmešu sedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

foto: Carina Srbije

Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi ogromna količina garderobe raznih poznatih brendova za koju se sumnja da je krivotvorena.

 

Reč je o neverovatnih skoro 32.500 komada odeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom adidas, najki, armani, polo i drugih brendova.

 

Najviše je bilo ženskih čarapa - nezamisliva hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških najk, adidas i tomi hilfiger - impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva puma, najk, napapiri, nešto više od 1.500 pari muških bermuda polo, armani, tomi hilfiger, više od 1.000 ženskih kompleta šortseva i majica najk i adidas, oko 1.000 muških kompleta trenerki najk i adidas i druge garderobe, ali ne u toliko teško zamislivim količinama.

foto: Carina Srbije

Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored kao brdo velikog tovara, biti zaplenjen i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu njegovog iznosa.

 

Postoji sumnja da je roba bila namenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost i zatečenost vozača kada je video carinike, čini se da nije bio upućen u to da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...