CARINICI NAŠLI PORODICU U TURSKOM KAMIONU: Mislili da su unutra lešnici, a ovome se nisu nadali (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

migrantska kriza

CARINICI NAŠLI PORODICU U TURSKOM KAMIONU: Mislili da su unutra lešnici, a ovome se nisu nadali (FOTO)

Crna Hronika -

Na graničnom prelazu Batrovci carinici danas otkrili u prikolici turskog kamiona porodicu migranata, bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, u poslednja dva dana osujećeno je nekoliko pokušaja ilegalnog prelaska preko granice na prelazima Šid i Batrovci.

Carinici su danas porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike iz Turske ka Švajcarskoj.

"Pošto je sajla kamiona bila vidno oštećena, carinicima je bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti, što je i potvrđeno kada su u prikolici među lešnicima zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece", objašnjavaju u Upravi carina.

foto: Uprava carina Srbije

Tokom jučerašnjeg dana, na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

foto: Uprava carina Srbije

Vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije prijavio je carinicima tragove na prikolici.

foto: Uprava carina Srbije

"Ušavši u tovarni deo kamiona, carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana", a migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište, navodi se u saopštenju Uprave carina.

foto: Uprava carina Srbije

Na istom prelazu je, podsećaju, i 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska - Španija prevozeći staklenu ambalažu.

foto: Uprava carina Srbije

"Zahvaljujući mobilnom skeneru na čijem su se snimku videle tri ljudske siluete u prikolici, otkrivena je i tročlana avganistanska porodica, roditelji i dete predškolskog uzrasta", navode nadležni.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track