AVIONSKA NESREĆA ZAVILA U CRNO DVE PORODICE: Četvoro dece ostalo bez roditelja, komšije za nastradale imaju samo reči hvale
Foto: Damir Dervišagić

tragedija

AVIONSKA NESREĆA ZAVILA U CRNO DVE PORODICE: Četvoro dece ostalo bez roditelja, komšije za nastradale imaju samo reči hvale

Crna Hronika -

Pilot palog aviona Goran Petrović (48) ostavio iza sebe suprugu i dvoje dece, dok je njegova saputnica Olivera Marić (42) živela nakon razvoda sa dve maloletne ćerke

Dve porodice zavila je u crno avionska nesreća koja se sinoć dogodila u blizini aerodroma "13. maj" u Zemun polju kod Beograda, kada se srušio sportski avion "CH-601 zener" u kome su bili pilot Goran Petrović (48) i kopilot Olivera Marić (48).

Prema prvim informacijama iz istrage, nesreća se najverovatnije dogodila zbog ljudske greške, a nakon sprovedene istrage, kojom upravlja zamenik višeg tužioca, biće poznati svi detalji ove tragedije.

Zaljubljenik u letenje

Pilot Petrović je, prema tvrdnjama svojih poznanika, bio veliki zaljubljenik u letenje. Prisustvo Marićeve na mestu kopilota niko nije znao sa sigurnošću da objasni. Prema jednoj verziji i sama je učila da pilotira, dok se prema drugoj družila sa mnogim pilotima i često letela sa njima.

U porodičnoj kući stradalog pilota reporteri Kurira nisu zatekli nikoga, a prema rečima komšija, supruga stradalog Maja Petrović sa decom je otišla u policiju kako bi dala izjavu, a potom obavila poslove u vezi sa sahranom.

- Goran je rodom iz Prokuplja, ali ovde živi već nekoliko godina. Vlasnik je i auto-servisa koji se nalazi pored njegove kuće. Bio je divan i vredan čovek, komšija za primer, kao i njegova žena i deca - kazao je juče jedan komšija Petrovića iz Železnika.

Goran Petrović
Goran Petrovićfoto: Privatna Arhiva

Šok i neverica sinoć su zavladali i u kući Olivere Marić u Ripnju, gde je živela sa dve maloletne ćerke i dvojicom braće, koji se bave prodajom građevinskog materijala.

Olivera Marić
Olivera Marićfoto: Privatna Arhiva

Držala stovarište

- Radila je zajedno sa braćom, a dok je bila u braku, takođe je sa mužem imala stovarište u Jajincima. Strašno, mlađa ćerka ide još u obdanište, a starija u osnovnu školu - ispričao je jedan meštanin Ripnja.

Reporteri Kurira zatekli su danas u dvorištu Oliverine kuće veliki broj rođaka i prijatelja koji su došli da izjave saučešće.

Kuća poginule Olivere Marić u Ripnju
Kuća poginule Olivere Marić u Ripnjufoto: Zorana Jevtić

- Ne znamo šta se dogodilo. Kada je preksinoć odlazila iz kuće, nije rekla gde ide, niti ju je iko to pitao. Deca su dobro, koliko je to moguće u ovom trenutku - kazao je Oliverin brat koga smo zatekli u dvorištu kuće.

Istraga uzroka nesreće

Olivera povukla pogrešnu ručicu?

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je uzrok pada aviona ljudska greška, to jest da je Olivera Marić, koja je sedela na mestu kopilota, povukla pogrešnu komandu. Ipak, detaljna istraga će utvrditi tačan uzrok pada letelice, koja je navodno bila u privatnom vlasništvu stradalog pilota Gorana Petrovića.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto:Damir Dervišagić/Zorana Jevtić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja