Najnovije vesti

KONAČNA PRESUDA POLICAJCU ZBOG RUŠENJA U SAVAMALI: Dobio 5 meseci uslovno
Foto: Nebojša Mandić

SLUČAJ SAVAMALA

KONAČNA PRESUDA POLICAJCU ZBOG RUŠENJA U SAVAMALI: Dobio 5 meseci uslovno

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas sporazum o priznanju krivičnog dela između Višeg javnog tužilaštva i policijca Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića prema kojem je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja nelegalnih objekata u Savamali.

 

U skladu sa sporazumom, Stamenković je osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

 

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

 

Nakon krivične prijave Sektora unutrašnje kontrole policije, Stamenković tužilaštvu priznao krivično delo nesavestan rad u službi. Što se tiče drugog dela ovog slučaja, u kome su i dalje NN izvršioci, Više javno tužilaštvo je početkom maja predmet vratilo Prvom osnocvnom tužilaštvu na dalje postupanje.

 

Sektor unutrašnje kontrole podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

 

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.

Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...