NOVI DETALJI O UBISTVU NA ČUKARIČKOJ PADINI: Navijač Rada Ognjen Žanić ubijen zbog bezazlene svađe
Foto: Printscreen/Instagram

ISTRAGA

NOVI DETALJI O UBISTVU NA ČUKARIČKOJ PADINI: Navijač Rada Ognjen Žanić ubijen zbog bezazlene svađe

Crna Hronika -

Aleksa V. (25), koji je osuđivan zbog razbojništva, kao i Dejan R. (22), koji je nedavno izašao iz zatvora zbog pokušaja ubistva, uhapšeni zbog sumnje da su ubili Ognjena Žanića (26)

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca Aleksi V. (25) i Dejanu R. (22), koji se sumnjiče za ubistvo navijača Rada Ognjena Žanića (26), koji je upucan u prošli četvrtak ispred zgrade u kojoj je stanovao na Čukaričkoj padini.

Kako Kurir saznaje, Aleksa V. i Dejan R. su prijatelji iz detinjstva, a takođe su odranije poznati policiji zbog teških krivičnih dela.

- Aleksa je osuđivan zbog razbojništva, a Dejan zbog pokušaja ubistva, a obojica su nedavno pušteni iz zatvora. Na Čukarici su poznati po problematičnom i konfliktnom ponašanju. Prema dosadašnjim informacijama, Žanić je odranije imao neku bezazlenu svađu sa Aleksom, a kobnog dana se slučajno sreo sa mladićima u parku. Verovatno je tada došlo do sukoba, pa su mladići pucali u nesrećnog Žanića i usmrtili ga - rekao je naš izvor iz istrage. Uhapšeni mladići su prekjuče sprovedeni na saslušanje u Višem tužilaštvu, gde su se branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor do tri meseca zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove delo.

foto: Jelena Ivić/Kurir

- Obojici uhapšenih je na teret stavljeno krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, dok je Dejan R. osumnjičen i za nelegalno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - potvrdio je za Kurir izvor iz tužilaštva.

Podsetimo, Žanić je ubijen u četvrtak oko 21.30, dok je sedeo u parku nedaleko od ulaza u zgradu u kojoj je živeo s roditeljima i sestrom. Kako saznajemo, dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao revolver i ispalio tri hica u Žunića. Mladić je u teškom stanju prevezen na Urgentni centar, a uprkos borbi lekara, ubrzo je preminuo.

- Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan. Nakon nekoliko dana policija je privela Aleksu V. i Dejana R. - podsetio je naš sagovornik iz istrage.

Inače, ubistvo Žanića dogodilo se ispred zgrade u kojoj stan ima ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

(Kurir.rs/I.Milićević-J.Ivić/Foto:Printscreen Instagram/J.Ivić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KRVAVI OBRAČUN NA ČUKARICI: Muškarac upucan u Radničkoj, u toku borba za njegov život (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track