JOŠ JEDNO UBISTVO

LIKVIDACIJA NA BEOGRADSKOM ASFALTU: Ubijen kum Luke Bojovića! Motociklisti sa kacigama prišli su mu, stajali malo pored njega, pa zapucali i pobegli!

Crna Hronika -

Dvojica zasad nepoznatih muškaraca na motoru sinoć oko 20.30 sati ubila su Dragoslava Miloradovića (43) ispred njegove samouslužne autoperionice na Karaburmi, a onda su velikom brzinom pobegli sa mesta zločina. MIioradović je inače kum Luke Bojovića i na mesto ubistva prvo su stigle njegova majka i sestra.

foto: Damir Dervišagić

Prema svedočenju jednog od očevidaca egzekucije „izgledalo je kao da je žrtva poznavala ubice“:

- Gazda perionice, Dragoslav, stajao pored crvenog „klija“ i pričao telefonom. U jednom trenutku prišli su mu na motoru s kacigama na glavama, stajali malo pored njega, onda zapucali i pobegli.

foto: Damir Dervišagić

Pucao je muškarac sa zadnjeg sedišta, dok je drugi vozio. Pobegli su prema Pančevačkom mostu, a prema nezvaničnim informacijama, motocikl je kasnije nađen zapaljen.

Porodičan čovek

Odmah posle ubistva, ljudi koji žive u blizini perionice, a koji su se nakon pucnjave u velikom broju okupili na mestu ubistva, za ubijenog Miloradovića imali su samo reči hvale:

- Uvek je bio fer i korektan prema ljudima iz komšiluka. Poštovao nas je, uvek bi se lepo javio u prolazu - kaže za Kurir jedan od žitelja Karaburme.

Inače, Miloradović je bio porodičan čovek i iza sebe je ostavio dvogodišnje dete.

foto: Damir Dervišagić

MiIoradović je inače kum Luke Bojovića i na mesto ubistva prvo su stigle njegova majka i sestra.

Veze Dragoslava Miloradovića sa Lukom Bojovićem nesporne su i traju najmanje deset godina. Tokom 2008. godine njih dvojica našli su se na sudu zbog toga što je Miloradović Bojoviću navodno nabavio dve lažne lične karte. Sud ih je za to delo oslobodio, ali je Miloradović kažnjen uslovnom kaznom za nedozvoljeno posedovanje jednog pištolja.

Veze sa klanom

U onlajn profilu Luke Bojovića, koji je 2012. objavio Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) u saradnji sa regionalnom novinarskom mrežom Organized Crime and Corruption Reporting Project, Dragoslav Miloradović pominje se kao jedan od 13 članova Bojovićevog klana. Prema CINS, Miloradović „je pomagao Bojoviću u pojedinim kriminalnim radnjama i bio je optuživan za nelegalno posedovanje oružja“. Ova grupa operisala je, osim u Srbiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumuniji, kao i u Holandiji, Švajcarskoj, Španiji i SAD. Kao „sigurne zemlje“ u kojima su se krili bile su Španija i Holandija.

1 / 9 Foto: Damir Dervišagić

Poklon

PERIONICU DOBIO OD LUKE

Prema informacijama koje smo čuli na mestu zločina, Dragoslav Miloradović je vlasništvo nad samouslužnom perionicom „preuzeo od Luke Bojovića“:

- Luka Bojović je prvi vlasnik perionice, koju je kasnije ustupio Dragoslavu i svom bratu Nikoli Bojoviću, koji je nedavno ubijen. Nakon njegove likvidacije, perionicom je rukovodio Miloradović.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja