SRBIN UHAPŠEN U TRSTU: Koristio lažno ime da bi krao automobile po Italiji, pa ih onda prodavao u Srbiji!
Foto: Profimedia

ODREĐENO MU JE ZADRŽAVANJE

SRBIN UHAPŠEN U TRSTU: Koristio lažno ime da bi krao automobile po Italiji, pa ih onda prodavao u Srbiji!

Crna Hronika -

Policija u Trstu uhapsila je i odredila zadržavanje D. A. (50) iz okoline Požarevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teških krađa na teritoriji Italije.

Kako prenosi TPKnews, policija je u nedelju 27. maja u Trstu, u sprovedenoj zajedničkoj akciji sa kolegama iz Goricije, sprovela pretres u Ulici Baiamonti tražeći dokaze za nekoliko krađa automobila koje su se desile u Monfalkonu.

Na zadnjoj strani zgrade, u jednoj garaži, naišli su na auto koji je bio prijavljen da je nedavno ukraden. Proverom tablica došli su do saznanja da su tablice klonirane.

Kako prenose italijanski mediji, policija je nakon otkrivanja ukradenog auta ostala u zasedi čekajući. U večernjim satima, kada se Dragan vratio u garažu policija je munjevitom akcijom uletela u garažu za njim i uhapsili ga.

Pretresom garaže u Ulici Baiamonti u Trstu, policija je pronašla jedan ukradeni auto na kome su bile postavljene klonirane tablice, brave automobila, ključeve za paljenje auta, razne ploče sa prekucanim brojevima šasija, brojne alate i elektronske uređaje za otvaranje automobila, falsifikovane italijanske i srpske registarske tablice, kao i ploče sa prekucanim brojevima motora.

Italijanska policija misli da je D.A. verovatno ukradene automobilie u Italiji preprodavao u Srbiji, na kojima je prethodno prekucavao brojeve šasija i motora, i da je sa srpskim registarskim tablicama koje je postavljao na njima izlazio iz Italije.

Policija je nakon detaljne kontrole identiteta, utvrdila da je pod drugim imenom već imao zabranu ulaska na teritoriju Italije.

Na osnovu prikupljenih dokaza, D. A. (50) je uhapšen i određeno mu zadržavanje, koji će uz krivičnu prijavu biti predat javnom tužiocu u Trstu.

(Kurir.rs/TPKnews/Foto: Profimedia, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track