POŽEŽANIN JE SEO U KAFANU I NARUČIO PIĆE: Sledeću turu je dobio od gazde, ali nije ni slutio ŠTA JE U NJEMU! Kada se probudio bilo je kasno

Požeška policija rasvetlila zločin

POŽEŽANIN JE SEO U KAFANU I NARUČIO PIĆE: Sledeću turu je dobio od gazde, ali nije ni slutio ŠTA JE U NJEMU! Kada se probudio bilo je kasno

Crna Hronika -

Posle godinu i četiri meseca, policija u Požegi rasvetlila je nestanak prilično velike sume novca iz džepa jednog meštanina, i razrešila dilemu koje ni sam vlasnik para nije bio svestan – da li je novac izgubio ili je pokraden. Ispostavilo se ovo drugo, a akteri krađe su uhapšeni po gotovo filmskom scenariu.

U kafani „Boem“ u Požegi 27. januara prošle godine pojavio se G.K. koji je baš tog dana podigao kredit. Kod sebe je imao 6.300 evra, a u ugostiteljski objekat je došao pripit. Sam je seo za sto i naručio pivo.

Dok je G.K. gustirao piće u jednom trenutku izvadio je iz džepa tek podignute pare, a svežanj novčanica nije promakao oku S.N. (41), vlasniku kafane.

Rezonovavši da pred sobom ima lak plen, telefonom je pozvao prijatelja V.Đ. (42) dođe u kafanu, a ovaj se ubrzo tu i stvorio.

U međuvremenu S.N. je već odradio deo naprečac skovanog plana. Prišao je gostu, seo sa njim za sto i prineo mu još jedno pivo iz ture „kuća časti“. Međutim, u piće je sipao nekoliko tableta bensendina.

G.K. nije odbio čast, ispio je pivo, ali su ga nedugo zatim lekovi savladali i zaspao je za kafanskim stolom. G.K. i S.N. su te trenutke iskoristili. Od 6.300 evra koliko je ovaj imao, ukrali su mu 4.800, a resto mu ostavili u džepu, valjda da prikriju krađu.

Kada se G.K. probudio otišao je iz kafane nesvestan koliko ga je piće skupo koštalo i zbog čega je zaspao. Kasnije, kad je došao sebi i prebrao po džepovima, našao je samo 1.500 evra. Prijavio je nestanak novca, ali pojma nije imao kako mu je 4.800 evra isparilo iz džepa.

U kafani „Boem“, koja je sada zatvorena, u trenutku krađe nije bilo gostiju, ali jeste radnika. Neko od osoblja video je šta se desilo, ali je iz straha dugo ćutao. Sve do skoro kada je razvezao jezik.

Da li iz griže savesti ili zbog nečega drugog, radnik ugostiteljskog objekta ispričao je nekome do tančina šta se u „Boemu“ odigralo na Savindan prošle godine. Između ostalog i da su S.N. i V.Đ. zamenili u dinare ukradeni novac i isti odmah prokockali.

Priču koju je čuo u poverenju od radnika kafane, Požežani je došapnuo još nekome, a ubrzo ona je stigla i do policije koja je počela raspetljavati čvor.

Vlasnik kafane i njegov prijatelj su u sredu uhapšeni i njima je pred Osnovnim sudom u Požegi određen pritvor. Terete se za tešku krađu za koju je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

(Kurir.rs/Blic Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track