PRIZNAO DA JE IZBO SVOG KUMA, SAŠU DANILOVIĆA: Branko Filipović osuđen na uslovnu kaznu zbog ranjavanja slavnog košarkaša
Foto: Zorana Jevtić

Nagodba

PRIZNAO DA JE IZBO SVOG KUMA, SAŠU DANILOVIĆA: Branko Filipović osuđen na uslovnu kaznu zbog ranjavanja slavnog košarkaša

Crna Hronika -

Branko Filipović Fido osuđen je u Višem sudu u Beogradu na godinu i po dana uslovnog zatvora zbog ranjavanja svog kuma i proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, koje se dogodilo u restoranu "Kafanica" u maju 2013.

Filipoviću je pravosnažna osuda izrečena nakon što je tokom ponovljenog prvostepenog postupka sklopio sporazum o priznanju krivice s Višim tužilaštvom.

Branko Filipović Fido
Branko Filipović Fidofoto: Zorana Jevtić

Pala prva presuda

- Kazna zatvora neće biti izvršena ukoliko Filipović u roku od četiri godine ne počini drugo krivično delo - kazao je za Kurir izvor iz Višeg suda.

Filipović je, podsetimo, najpre bio optužen za pokušaj ubistva, a u februaru 2014. i osuđen za to delo na četiri i po godine zatvora. Nakon žalbenog postupka delo je prekvalifikovano u nanošenje teške telesne povrede, a Apelacioni sud je naložio ponavljanje prvostepenog postupka, koji je otpočeo prošle godine. Filipović se sve vreme branio da nije imao nameru da ubije svog kuma, a njegova odbrana je više puta tražila od tužilaštva da prekvalifikuje delo.

Predrag Danilović
Predrag Danilović

U pritvoru devet meseci

Filipović je 18. maja nakon svađe u restoranu "Kafanica" na Košutnjaku nožem ranio svog najboljeg prijatelja Predraga Danilovića, a uhapšen je nakon nekoliko dana skrivanja. U pritvoru je proveo skoro devet meseci, a nakon izricanja prve prvostepene presude pušten je da se brani sa slobode. Tokom postupka saslušan je i povređeni Danilović, koji se priključio krivičnom gonjenju bivšeg prijatelja.

(Kurir.rs/I.M./Foto:Zorana Jevtić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track