LOBANJE, MAČIJA KOŽA, OBREDI, SVEĆE I MANTRE: Stravični detalji iz života SEKTAŠICA koje su izmasakrirale komšiju kod Zrenjanina (FOTO)
Foto: Saša Urošev

JEZIVO!

LOBANJE, MAČIJA KOŽA, OBREDI, SVEĆE I MANTRE: Stravični detalji iz života SEKTAŠICA koje su izmasakrirale komšiju kod Zrenjanina (FOTO)

Crna Hronika -

- To nisu ljudi kao mi. Članovi su neke sekte sigurno. U cik zore su ih meštani viđali kako dolaze s groblja, koje se nalazi nedaleko odavde. Obe sestre imaju više od 100 kila, a jedna od njih visoka je oko 180 centimetara. Ćutljive su. One su i išarale kuću. Nikad nisu išle u školu. I njihov očuh je strašan. Ima dugu, raščupanu kosu i bradu, a uvek nosi nekakvu torbu - kaže za Kurir Smiljka, majka Laze Stanišića iz Melenaca kod Zrenjanina kojeg su u noći između petka i subote izgrizle sestre sektašice Dina T. (22) i Zora T. (25)

foto: Saša Urošev

Ritualni obredi u kući i dvorištu

- Majka im je umrla februara 2013. godine, a sestre su tog leta počele da crtaju po kući, najpre na uličnom delu, a onda i u dvorišnom. Ponašaju se kao da su članovi sekte. Vezivali su velike lance na kapiju i lupali po celu noć. Palili su sveće po dvorištu. U kući nemaju nameštaj. Njihov očuh je valjda devizni penzioner. Odlazi povremeno u inostranstvo da podigne penziju. Čule smo da su sestre pritvorene - kažu prestrašene komšije i dodaju da ova čudna porodica u Melencima živi desetak godina

foto: Saša Urošev

Strah u selu

O sestrama i njihovom očuhu visoko mišljenje nemaju ni komšinice Mira Pojić (54) i Ilonka Fridl (42) iz Melenaca:

- Nas ovaj incident nije iznenadio jer je na Ilonku i mene, iz čista mira, pre dve godine nasrnuo komšija. Ilonku je počeo da trese i čupa po kosi, a onda se obrušio na mene. Prijavile smo napad policiji, ali se ništa nije desilo. Nakon napada na komšiju Lazu, prepoznala sam jednog pripadnika interventne jedinice. Potvrdio mi je da nije zaboravio šta se Ilonki i meni tada desilo. Da li treba neko od meštana glavom da plati, pa da neko shvati koliko su sestre i njihov očuh opasni - pitaju se Mira i Ilonka.

(Kurir.rs/Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track