Joksovićev ubica pozvao Hitnu pomoć?

Novi detalji u istrazi

Joksovićev ubica pozvao Hitnu pomoć?

Crna Hronika -
Dođite hitno, vozač je doživeo moždani udar, rekao muškarac koji je prvi pozvao lekare posle eksplozije u kojoj je raznet brat zaštićenog svedoka Nebojše Joksovića

BEOGRAD - Pokazao beskrupuloznost!Ubica Radojice Joksovića (32), brata od strica svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, najverovatnije je sam pozvao Hitnu pomoć, a lekarima je prijavio da je Radojica doživeo moždani udar, kaže za Kurir sagovornik iz beogradske policije.- Eksplozija na Belim vodama dogodila se u utorak u 14.04, a u 14.07 sati nepoznati muškarac pozvao je broj 194 i rekao: „Dođite hitno u Ulicu braće Vučković na Belim vodama! Jedan muškarac imao je moždani udar na ulici“. Ekipa je odmah upućena tamo, a kad su stigli na lice mesta, našli su čoveka raznetog u automobilu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.Šokirani lekari su posle pružanja pomoći obavestili policiju o misterioznom pozivu. Inspektori su odmah proverili telefonski broj sa kojeg je poziv upućen.- Provera je pokazala da je poziv stigao s mobilnog telefona, odnosno s broja koji je najverovatnije kupljen na trafici, gde kupac broja ne mora da ostavlja nikakve podatke. To nam sugeriše da je u ovom slučaju najverovatnije reč o osobi koja je postavila i aktivirala eksploziv - kažu u policiji.Na pitanje zašto bi ubica zvao lekare, naš sagovornik odgovara:- Sigurni smo da je hteo da se „poigra“, da pokaže da je beskrupulozan i spreman na sve! Zato je morao da se pobrine da se njegova poruka daleko čuje kako nikome više ne bi palo na pamet da uradi bilo šta protiv njega. Slično se dogodilo u avgustu 2008, kada je ubica Smaila Tarića pozvao novinare da ih obavesti da je „video ljudsku glavu“ kod kontejnera - kaže naš izvor.Radojica Joksović raznet je bombom kada je s Predragom R. (35) „audijem A6“ krenuo po Predragovu decu u obližnji vrtić. Kad je prešao preko „ležećeg policajca“, automobil je odleteo u vazduh. Predrag R. ispitan je u policiji i on je tvrdio da nema nikakva saznanja o tome ko bi mogao da bude naručilac ubistva.

Ubijeni Radojica Joksović
Ubijeni Radojica Joksović

MUP pojačao obezbeđenjeU policiji procenjuju da je ubistvo Radojice Joksovića pretnja zaštićenom svedoku Nebojši Joksoviću da odustane od svedočenja protiv Darka Šarića u Specijalnom sudu. Zbog toga je Nebojši nakon ovog napada pojačano obezbeđenje.- Povodom ove eksplozije, mi ćemo pozvati Nebojšu Joksovića na razgovor, naravno, ukoliko nam tužilaštvo to odobri - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track