ČETVORICA HULIGANA JAČA OD TUŽIOCA I ZAKONA: Ovo je sudija koji je pustio napadače na Filipa Kostića!
Foto: Dado Đilas

SPREGA

ČETVORICA HULIGANA JAČA OD TUŽIOCA I ZAKONA: Ovo je sudija koji je pustio napadače na Filipa Kostića!

Crna Hronika -

Iako je tužilac tražio određivanje pritvora za huligane koji su brutalno pretukli brata fudbalskog reprezentativca, sudija Zoran Ilić odlučio je da budu pušteni

Četvorica osumnjičenih huligana, koja su nedavno napala fudbalskog reprezentativca Filipa Kostića i brutalno pretukla njegovog brata u noćnom klubu u Kragujevcu, uprkos tome što im je na teret stavljeno nanošenje teških povreda, nakon saslušanja u tužilaštvu pušteni su da se brane sa slobode, i to zahvaljujući sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu Zoranu Iliću.

Sudija Zoran Ilić
Sudija Zoran Ilićfoto: Privatna Arhiva

Naime, kako saznajemo, tužilac u ovom predmetu je nakon okončanog saslušanja tražio da se osumnjičenima M. J. (31), D. Lj. (38), N. T. (26) i N. S. (39) odredi pritvor, ali je sudija Ilić to odbio.

Uživaju zaštitu

- Uprkos tome što su se dvojica osumnjičenih branila ćutanjem i što je tužilac tražio pritvor, sudija Ilić, koji je i predsednik Osnovnog suda u Kragujevcu, odlučio je da budu pušteni iz pritvora. Ovaj najnoviji slučaj nasilja u Kragujevcu, u kom je fudbalerov brat zaista dobio teške batine, pokazuje kako sudstvo u Kragujevcu funkcioniše i dokazuje da brojni kriminalci uživaju zaštitu - navodi izvor Kurira upućen u rad kragujevačkog pravosuđa.

Kako navodi, tuče navijača na gradskim ulicama, pokušaji ubistva, paljenje ugostiteljskih objekata, nekoliko slučajeva brutalnih prebijanja građana u nizu posledica su "učinka" više kriminalnih grupa koje unazad nekoliko godina vladaju gradom. Te grupe su, prema operativnim podacima, povezane su sa iznudom, trgovinom narkoticima, pranjem novca, navijačkim grupama u Beogradu...

Veza s advokatom

- Kada je reč o nasilnicima koji su pretukli brata Filipa Kostića, interesantno je da je njihov advokat Dušan Vilotijević, čije se ime pominje u velikom broju slučajeva ekspresnog puštanja kriminalaca na slobodu, posebno kada je u pitanju nasilničko ponašanje i ozbiljniji prekršaji. Inače, Vilotijević je bio tužilac u Osnovnom sudu, ali nije reizabran 2009. godine. Interesantno je da je, dok je bio tužilac, imao mnogo predmeta u kojima je sudio Ilić, pa se stoga dobro poznaju. Inace, supruga advokata Vilotijevića jeste Jelena Vilotijević, koja je zamenik predsednika Višeg suda u Kragujevcu - objasnio je izvor Kurira.

Većina krimosa na slobodi Četiri grupe vladaju gradom

Prema operativnim podacima, u Kragujevcu inače trenutno vladaju četiri kriminalne grupe. - Čak tri od njih povezane su sa naseljem Aerodrom i nastale su od nekad najmoćnije grupe koja se vezivala za iznude, brojne pucnjave, poslove obezbeđenja, paljevine kafića. Ono što je poražavajuće jeste da je većina pripadnika ovih kriminalnih grupa na slobodi, a nekolicina njih u bekstvu - kaže izvor Kurira.

(Kurir.rs/Dragomir Ilić/Foto:Dado Đilas/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track