SERIJA PLJAČKI U GRAČANICI: Tokom noći na meti lopova kuće i automobili, Srbi zabrinuti za bezbednost
Ilustracija, Foto: Profimedia

kriminal

SERIJA PLJAČKI U GRAČANICI: Tokom noći na meti lopova kuće i automobili, Srbi zabrinuti za bezbednost

Crna Hronika -

Policijskoj stanici u Gračanici prijavljeno je dvanaest krađa koje su se dogodile tokom prethodne noći, potrvrdio je komandir Bratislav Trajković.

"Policijskoj stanici u Gračanici jutros je podneto 12 prijava, do sada je pokrenut postupak za osam. Istraga je u toku i vrši se pretraga terena i za sada nemamo drugih informacija. Na meti lopova bilo je jedno vozilo, obijeno je nekoliko vozila i prema tvrdnjama građana, ukradeni cu novčanici i novac“, rekao je Trajković u izjavi za RTV Kim.

Tokom noći obijen je i automobil gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović je na današnjem sastanku sa predstanivcima obrazovnih institucija, policije, Oebsa i Kfora kazao da su meštani veoma uznemireni, te da će se u koordinaciji sa policijom i KFOR-om i razgovoru sa oštećenim građanima takođe preduzeti određene mere.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Popović: Reč je o organizovanoj seriji pljački i razbojništava

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas grupu građana čije su porodice sinoć tokom serije pljački na teritoriji Gračanice oštećene.

Meštani su predsedniku Popoviću izneli svoju zabrinutost zbog štete koja im je tokom pljački naneta, a posebno su ukazali na strah svojih porodica zbog činjenice da pljačkaši slobodno šetaju njihovim imanjima.

Oni su od predsednika opštine, koji je i sam sinoć bio meta provalnika, pošto mu je u obijen privatni auto, zatražili da u skladu sa svojim ovlašćenjima zatraži od policijskih organa u Gračanici da ozbiljno shvate situljaciju u kojoj se nalaze domaćinstva na teritoriji opštine, te da svojim pojačanim prisustvom na terenu zaštite njihove živote i imovinu.

Srđan Popović kazao je da je više nego jasno da jer reč o organizovanoj seriji pljački i razbojništava i da su građani sa pravom zabrinuti za bezbednost svojih porodica i svoje imovine.

(Kurir.rs/Kossev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track