NEZAPAMĆENA NESREĆA KOD VELIKOG GRADIŠTA: Dvojicu prijatelja ubila struja u kanalu za kola!
Foto: Vladimir Šporčić

TRAGEDIJA

NEZAPAMĆENA NESREĆA KOD VELIKOG GRADIŠTA: Dvojicu prijatelja ubila struja u kanalu za kola!

Crna Hronika -

Dragiša Mitrović (66) i Selimir Radosavljević (64) poginuli su u nedelju oko 11 sati u selu Srednjevo kod Velikog Gradišta, kada ih je u kanalu u garaži udarila struja iz produžnog kabla za sijalicu.

Njihova tela u Mitrovićevoj garaži pronašle su nekoliko sati kasnije komšije, koje su Dragišu zvale više puta telefonom, ali se on nije javljao.

- Videli smo se oko 10 sati, kada je Selimir doterao svoj automobil da skinu rezervoar. Zvao sam Mitrovića više puta, ali mu je telefon bio nedostupan. Da se nešto dogodilo, posumnjao sam oko 18 sati. Ušao sam u garažu i osetio jak miris benzina i u prvom trenutku pomislio sam da su se ugušili - kaže potreseni komšija Dejan Majstorović.

Sa Majstorovićem je bio i drugi komšija Dragan Milovanović, koji je takođe pomislio da su se Mitrović i Radosavljević ugušili jer je po njima curio benzin.

- Moglo je sve da odleti u vazduh. Da ih je udarila struja, shvatili smo tek kada ih je Hitna pomoć skinula. Na njihovim telima bile su vidljive opekotine - priča Milovanović.

Poginuli Selimir Radosavljević
Poginuli Selimir Radosavljevićfoto: Vladimir Šporčić

On dodaje da je dvojicu muškaraca udarila struja najverovatnije iz produžnog kabla na kome je bila sijalica.

- Čudi me da je Dragiša uopšte koristio taj kabl jer je o svemu vodio račun, a i bio je pedantan u svakom poslu koji je radio. Prema položaju tela kako smo ih našli, rekao bih da je struja prvo udarila Dragišu, a da je Selimir hteo da mu pomogne, pa je i njega odbacila. Jedan je bio u jednom, a drugi u drugom uglu kanala - priča naš sagovornik.

Obojica nastradalih živeli su sami, a često su se družili. Selimir Radosavljević sahranjen je juče, a Dragiša Mitrović biće sahranjen danas.

(Kurir.rs/J.R./Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track