NARKO ADVOKAT SE VRATIO U SRBIJU: Osuđen u Beču zbog šverca droge, u Beogradu promenio prezime i nastavio advokaturu
Foto: Profimedia

nečuveno

NARKO ADVOKAT SE VRATIO U SRBIJU: Osuđen u Beču zbog šverca droge, u Beogradu promenio prezime i nastavio advokaturu

Crna Hronika -

Advokat Igor Paunović, pošto je pušten iz zatvora u Beču na koji je osuđen zbog šverca sintetičke droge, vratio se u Beograd. Prvi korak mu je bio da prezime promeni u Vuksanović i pod novim identitetom bude upisan u advokatske komore Beograda i Srbije.

- U Beču je bio osuđen na dve i po godine zatvora, odslužio je deo kazne i pušten je. Vratio se u Srbiju i jedan od njegovih prvih poteza bio je da promeni prezime. U Srbiji za njim nije raspisana potraga, nije osumnjičen ni za kakvo krivično delo, pa nije bilo zakonskih prepreka da promeni prezime. Na novo prezime dobio je i dokumenta - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama. On dodaje da nije neobično da muškarci promene prezime, ali da se iza toga uglavnom krije neki ne baš čist motiv, navodi Blic.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

O ovim saznanjima pokušan je kontakt s Igorom Paunovićem, sada Vuksanovićem, ali je fiksni broj njegove advokatske kancelarije isključen, kao i mobilni telefon koji je objavljen u imeniku AKB.

Njegov novi identitet je u imeniku AKB uprkos presudi za trgovinu drogom.

- Ne znam za tog advokata dok konkretno ne proverim njegov dosije. Nije mi u sećanju njegovo ime niti da smo se bavili brisanjem iz Komore. Međutim, ukoliko je zaista istina da je pravosnažno osuđivan zbog trgovine drogom, moraćemo da preispitamo njegovo članstvo. Jer niko ko je oglašen krivim za krivična dela koja ga čine nedoličnim ne može da se bavi advokaturom - kaže Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda.

Tintor napominje da AKB postupa po svim dopisima naših nadležnih organa, ali da nisu u mogućnosti da saznaju za presude u inostranstvu ukoliko je neki advokat osuđen tamo. Veruje u istinitost naših saznanja, ali im je potreban dokument o presudi pred austrijskim sudom.

- U svakom slučaju preispitaćemo sve, nama nije u interesu da takvi ljudi budu članovi Komore - kategoričan je Tintor.

Radi na Voždovcu

Igor je svojevremeno imao kancelariju u centru Beograda, a sada mu je, bar prema adresi navedenoj u imeniku AKB, sedište na Voždovcu. Zanimljivo je da je kratko vreme pod jednim prezimenom bio upisan u AKB, a pod drugim u AKS.

(Kurir.rs/Blic, A.Ž.Adžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track