Stravična nesreća na rekreativnoj nastavi: AUTO UBIO  MALOG ALEKSU Dečak poginuo pred povratak kući
Foto: Privatna Arhiva

DA SRCE PREPUKNE

Stravična nesreća na rekreativnoj nastavi: AUTO UBIO MALOG ALEKSU Dečak poginuo pred povratak kući

Crna Hronika -

Aleksa Dimitrov (10) iz Subotice na mestu je ostao mrtav kada je u kolonu đaka koja je prelazila ulicu udarila "tojota" kojom je upravljao Vladimir V. (43) iz Beograda

Desetogodišnji Aleksa Dimitrov, učenik trećeg razreda iz Subotice, koji je sa vršnjacima boravio na rekreativnoj nastavi, poginuo je danas oko 10 sati u jezivoj saobraćajnoj nesreći na Divčibarama, koja se dogodila kada je "tojota" uletela u kolonu mališana koji su prelazili ulicu. U stravičnom udesu lakše povrede zadobile su i dve Aleksine vršnjakinje T. S. i V. T.

- Bilo je jezivo! Sve se odigralo u trenutku. Čula sam samo vrisku dece i jak udarac! Dečak je ostao da leži na betonu, nije mu bilo spasa. Strašna tragedija - van sebe priča za Kurir Vesna Đokić, koja je bila očevidac nesreće u kojoj je nastradao mali Aleksa.

Samo je pričao o odlasku na Divčibare... Aleksa Dimitrov
Samo je pričao o odlasku na Divčibare... Aleksa Dimitrovfoto: Privatna Arhiva

Na grupu mališana koji su boravili na rekreativnoj nastavi naleteo je Vladimir V. (43) iz Beograda, koji je bio za volanom "tojote". On je uhapšen odmah posle nesreće.

- U trenutku kada je više od polovine kolone s decom prešlo ulicu, naišao je automobil. Vodič koji je bio na začelju mahao je vozaču da uspori, ali on nije usporavao, već je udario pravo u njih. Aleksa je nakon udarca ostao da leži, brzo je došla Hitna pomoć, ali nisu mogli da spasu dete. Vozač "tojote" je odmah izašao i kada je video mrtvo dete, počeo je da plače. Govorio je da su mu kočnice otkazale. Inače, s njim u kolima bilo je njegovo dete, krenuli su ka obližnjem odmaralištu - kaže Kurirov izvor.

Aleksini vršnjaci iz osnovne škole "Miloš Crnjanski", kojima je juče bio poslednji dan rekreativne nastave, odmah su vraćeni u hotel "Pepa", ispred kog se tragedija i dogodila.

Mesto nesreće... Hitna je brzo stigla, ali Aleksi nije bilo spasa
Mesto nesreće... Hitna je brzo stigla, ali Aleksi nije bilo spasafoto: Printscreen RTS

- Oni ne znaju da im je drug nastradao, misle da je samo povređen - dodaje naša sagovornica.

Iz hotela u kom su mališani boravili kažu da su oni juče posle doručka s učiteljima krenuli u šetnju, pred polazak kući.

- Tek što su izašli sa parkinga hotela na ulicu i krenuli da pređu na drugu stranu ulice, gde postoji trotoar, desila se nesreća - kaže sagovornik Kurira.

Čim su čuli za stravičnu tragediju, roditelji malog Alekse krenuli su prema Divčibarama. Sa njima je krenulo još nekoliko roditelja Aleksinih drugara.

- Marina i Vladimir su van sebe. Ne znamo kako će preživeti gubitak sina. Bio je dobro i poslušno dete. Danima se radovao rekreativnoj nastavi i eto šta se desilo. Roditelji su brinuli o njemu, čuli su se s njim svakodnevno. Pričao je da mu je lepo i da uživa s drugarima. Ko je mogao da pomisli da ga više nikada neće videti - priča jedan od roditelja za Kurir.

Tuga... Aleksini roditelji Marina i Vladimir
Tuga... Aleksini roditelji Marina i Vladimirfoto: Privatna Arhiva

Majka desetogodišnje učenice kaže da su brigu o deci vodile tri učiteljice i vodič iz škole, kao i da su i juče svi bili s njima.

- Trebalo je da juče, poslednjeg dana boravka, posete kuću pesnikinje Desanke Maksimović, a zatim krenu ka Subotici. Autobusi sa decom krenuli su oko 15 sati, ali bez Alekse - sa suzama u očima rekla je ova žena.

Porodica

Kuća zavijena u crno

Porodična kuća malog Alekse u Subotici preko noći je zavijena u crno. Njegov otac Vladimir imao je ćerku iz prvog braka i prema rečima komšija, ona i Aleksa su se obožavali. - Ne možemo da verujemo, Aleksa je bio divan i lepo vaspitan dečak. Ne znam kako će roditelji i sestra da prežive ovu veliku tragediju - kaže komšija.

Direktor škole

Proglašen dan žalosti

Direktor škole "Miloš Crnjanski" Miloš Vukadin potvrdio je za Kurir da je učenik trećeg razreda njihove škole nastradao na rekreativnoj nastavi. - Potvrđeno nam je iz valjevske policije da je, nažalost, dečak poginuo, a da su dve učenice, takođe trećeg razreda, puštene odmah iz bolnice s lakšim povredama - kaže kratko za Kurir direktor škole Miloš Vukadin, dodajući da je u školi juče proglašen dan žalosti.

Vozač u pritvoru

Okrenuo se ili su otkazale kočnice

Vozaču "tojote" V. V. valjevska policija juče je odredila zadržavanje od 48 sati. Prema nezvaničnim informacijama, on nije imao alkohola u krvi, a na mestu na kom se dogodila nesreća ne postoji obeležen pešački prelaz. - Ključno će biti veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li su mu zaista otkazale kočnice, kako je tvrdio posle nesreće, ili se tragedija dogodila kada se vozač iznenada okrenuo prema svom detetu, koje je sedelo pozadi, i tako izgubio kontrolu - kaže izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs/S. Stevanović - N. Harminc/Foto:S. Stevanović/Privatna arhiva/Printscreen RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja