RODITELJI IZ SUBOTICE DOČEKALI DECU SA DIVČIBARA: Školski drugovi i ne znaju da je mali Aleksa preminuo
Foto: Nadica Harminc

tuga

RODITELJI IZ SUBOTICE DOČEKALI DECU SA DIVČIBARA: Školski drugovi i ne znaju da je mali Aleksa preminuo

Crna Hronika -

SUBOTICA – Subotica i škola Miloš Crnjanski večeras su zavijeni u crno, a tri razreda, oko 70-ak đaka osnovne škole Miloš Crnjanski, nešto pre 21. časa stigli su u Suboticu, posle petodnevne ekskurzije na Divčibare, koja se završila, na žalost, tragedijom, u kojoj je život izgubio desetogodišnji učenik Aleksa Dimitrov. Roditelji su dočekali svoju decu na velikom parkingu kod marketa prema Paliću, a ne u školi, gde je ranije najavljen dolazak.

Učenici koji su doputovali sa ekskurzije još ne znaju da je njihov drug, maleni Aleksa preminuo, kada je na njega naleteo automobil tojota, čiji vozač izgleda, nije primetio da mu je rekreator nastave mahao rukama neprestano, da se zaustavi. Naime, veči deo grupe đaka je već bio na trotoaru, kada se iznenada pojaviilo vozilo koje se nije zaustavljalo, a od kojeg je tragično nastradao mali Aleksa, đak trećeg razreda subotičke škole.

foto: Printscreen RTS

Roditelji su nakon čitave tragedije revoltirani, a kako Kurir saznaje, zatražili su pre dolaska autobusa, da niko ne prilazi deci, jer kako tvrde, Aleksini drugovi ne znaju još za tragičan ishod nesreće i da je mali Aleksa preminuo.

Kako saznajemo sahrana učenika je sutra, na Pravoslavnom groblju u Subotici, a roditelji mališana će tokom noći stići u Suboticu iz Valjeva, gde je vršena obdukcija tela njihovog jedinca. Njegova baka Zlatinka čeka ih kod kuće, ne verujući da više neće videti svog unuka kojeg je ispratila na Divčibare, a on joj svakog dana slao na mobilni telefon snimke, kako se raduju nastavi u prirodi i koliko su srećni.

Vozač tojote je uhapšen i istražni postupak je u toku.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track