Zbog droge uhapšeno 13 osoba u Austriji i Srbiji: Trudnica i njen dečko iz Beograda organizovali prodaju heroina u Beču
Foto: MUP

Akcija MUP

Zbog droge uhapšeno 13 osoba u Austriji i Srbiji: Trudnica i njen dečko iz Beograda organizovali prodaju heroina u Beču

Crna Hronika -

Inspektori SBPOK u saradnji s policijom Austrije uhapsili su 13 osoba i zaplenili oko 1,5 kilograma heroina. Zaplenjeno je i 22 kilograma paracetamola, manja količina kokaina i marihuane, kao i pištolj i 20.300 evra, saopštio je MUP Srbije.

Deset osoba je uhapšeno na teritoriji Austrije, dok je troje organizatora ove kriminalne grupe privedeno u Srbiji.

- Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do danas, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu vršili nabavku i distribuciju narkotika, kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama EU. Uhapšeni su N. Z. (27), C. A. (31), K. Lj. (28), I. F. (21), V. M. (22), A. P. (20), P. V. (18), svi iz Beograda, S. J. (26), M. M. (27) i I. U. (24) iz Šapca, K. M. (30) iz Vrbasa, R. S. (24) iz Đakovice i D. A. (20) iz Smedereva - saopštila je policija.

Prema saznanjima Kurira, među troje organizatora iz Beograda su i momak i njegova devojka, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

- Njih dvoje i treći organizator su iz Beograda upravljali celim poslom. Slali su u Beč ostale kojima je zadatak bio da vrše uličnu prodaju heroina. Svako od njih je išao po tri meseca u Austriju, koliko bi viza važila, a onda bi dolazili drugi i posao se nesmetano odvijao - rekao je za Kurir izvor iz istrage.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/MUP/Foto:MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track