POČETAK SUĐENJA ZA TROSTRUKO UBISTVO NA VIDIKOVCU Osumnjičeni Sekulović tvrdi: Ubio ih Crnogorac čije ime ne smem da kažem
Foto: Nebojša Mandić

Viši sud u Beogradu

POČETAK SUĐENJA ZA TROSTRUKO UBISTVO NA VIDIKOVCU Osumnjičeni Sekulović tvrdi: Ubio ih Crnogorac čije ime ne smem da kažem

Crna Hronika -

Branko Sekulović, koji je optužen da je 28. septembra 2007. u kancelariji "S kompanija" na Vidikovcu ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac, izjavio je juče na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu da nije kriv i da je trojicu muškaraca pre 11 godina ubio izvesni Crnogorac čije ime ne sme da izgovori.

- Plašim se i za svoju bezbednost i za bezbednost porodice - rekao je on juče na početku svog izlaganja, tokom kog je objasnio da je bio suvlasnik firme "S kompani", koja se bavila izgradnjom stanova, i da je kad je zapao u finansijske probleme, bio prinuđen da od pokojnih, ali i pomenutog Crnogorca, za koga je rekao da već ima jedno ubistvo iza sebe, pozajmljuje novac na kamatu. Kako je izjavio, kamate su stalno rasle i stalno je bio dužan, i ubijenima i misterioznom čoveku.

Te večeri navodno je bio u kancelariji sa Crnogorcem kad su došla trojica pokojnih. Navodno, neimenovani Crnogorac sakrio se u drugu kancelariju da čuje šta će da pričaju o njemu, i kad je čuo da ga psuju i vređaju, izašao je i ubio ih.

- Crnogorac je ušao iz druge kancelarije. Pucao je u njih. Zalegao sam na trosed u pravcu stola. Uhvatio me za vrat i stavio mi pištolj na glavu: "Sve sam ih pobio. Šta ću s tobom? Duguješ mi novac..." Molio sam ga, rekao mu da imam decu. Odvukao me je u kola i na putu ka Žarkovu me izbacio napolje. Zapretio je da moram da odem iz zemlje i da će znati ako se vratim - ispričao je u svoju odbranu Branko Sekulović, koji je punih devet godina bio u bekstvu.

(Kurir.rs/ J. S./ Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track