TEK IZAŠAO IZ ZATVORA PA ZAMALO DA NAPRAVI MASAKR: Pomahnitali Nišlija osuo rafal po ljudima u centru grada!
Foto: Marko Smiljković

DOSIJE

TEK IZAŠAO IZ ZATVORA PA ZAMALO DA NAPRAVI MASAKR: Pomahnitali Nišlija osuo rafal po ljudima u centru grada!

Crna Hronika -

Pomahnitali Nišlija koji je u noći između subote i nedelje ranio tri osobe u centru Niša pre samo dva meseca je izašao iz zatvora, gde je služio kaznu, navodno, zbog posedovanja oružja

Nišlija Ivan P. (32), koji je u noći između subote i nedelje umalo napravio masakr na Trgu kralja Milana u centru Niša, kada je zapucao iz automatskog oružja i ranio tri osobe, izašao je iz zatvora pre samo dva meseca.

Kako Kurir saznaje, Ivan P. je početkom aprila odslužio kaznu zbog posedovanja oružja, a na slobodi je proveo svega dva meseca. Stravičnom događaju je, podsetimo, prethodio sukob Ivana P. sa obezbeđenjem kluba "Manila", ispred kog se dogodila pucnjava. Revoltiran što je zajedno sa dvojicom prijatelja udaljen iz lokala, Ivan P. je iz svog automobila uzeo automatsku pušku i zapucao prema klubu. Masakr je sprečio policajac Miloš Milošević, jedan od trojice ranjenih, kao i njegove kolege, koje su na kraju upucale Ivana P.

- Sve je izgledalo kao najgori košmar. Mislio sam da će nas sve pobiti. Kada su pucnji utihnuli, podigao sam glavu i video kako grupa savladava nekog čoveka. Kasnije sam saznao da je to onaj što je pucao. Kada smo izašli iz bara, krv je bila na sve strane, rasuto staklo, opšti haos. Odmah mi je bilo jasno da ima ranjenih, kao i da je intervencijom policije i tih momaka iz obezbeđenja sprečen veći masakr - ispričao je za Kurir jedan svedok pucnjave.

Koliko je pucanje bilo divljačko, potvrđuju i ogromne rupe od zalutalih hitaca na obližnjoj robnoj kući, kao i na ulaznim vratima RTV Belami, koji se nalazi pored kluba.

Pogođena zgrada RTV Belami
Pogođena zgrada RTV Belamifoto: Kurir/M.S.

Poseta Stefanović obišao hrabrog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je juče u KC Niš ranjenog policajca Miloša Miloševića. On je pohvalio njegovu hrabrost, ističući da je zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost. - Policajac Milošević je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, koja je veoma brzo došla na mesto incidenta i sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično delo - istakao je ministar.

(Kurir.rs/M.S./Foto:M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track