PODRŠKA MILOŠU GRANDIĆU ISPRED VIŠEG SUDA U NOVOM SADU: Prijatelji i kolege policajca protestuju zbog presude!
Foto: S. S.

SKUP

PODRŠKA MILOŠU GRANDIĆU ISPRED VIŠEG SUDA U NOVOM SADU: Prijatelji i kolege policajca protestuju zbog presude!

Crna Hronika -

Prijatelji i kolege policajca Miloša Grandića (34) iz Novog Sada, koji je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Dejana Makanića, okupili su se danas ispred novosadskog Višeg suda kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog te presude.

Podsetimo, Grandić je u trenutku kada nije bio na dužnosti upucao Makanića, koji ga je prethodno napao zbog incidenta u saobraćaju i udario teleskopskom palicom. Policajac je optužen, a potom i osuđen za pokušaj ubistva, a sud je u obrazloženju odluke naveo da se radilo o prekoračenju nužne odbrane.

Osuđeni policajac je inače rođeni brat Vladimira Grandića, takođe policajca, koji je na dužnosti ubijen tokom oružane pljačke 2009. i po kome jedna novosadska ulica nosi ime.

- Sudija Rade Kalajdžija na svojoj savesti i na svojoj duši nosi svakog prebijenog i svakog stradalog policajca na ulici. Ja ga pozivam da siđe sada i da pogleda u oči majku Srbislavu Grandić i da njoj saopšti presudu - rekao je Mihailo Janjić, organizator protesta i član predsedništva Srpske desnice.

Nadležni u Višem sudu najoštrije su osudili protest, navodeći da se

komentarisanjem svake nepravosnažne presude ugrožava nezavisnost pravosuđa.

(Kurir.rs/S.S./Foto:S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track