ZASTRAŠUJUĆA PORUKA MAFIJE: Razneli mafijaša, blokirali grad! IZ DŽIPA DOPIRALI JEZIVI KRICI!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

LIKVIDACIJA Siniše Milića (44)

ZASTRAŠUJUĆA PORUKA MAFIJE: Razneli mafijaša, blokirali grad! IZ DŽIPA DOPIRALI JEZIVI KRICI!

Crna Hronika -

Siniša Milić (44), zvani Boske, koji je navodno bio blizak Luki Bojoviću i njegovoj desnoj ruci Filipu Koraću, ubijen je juče u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njegov džip „tojota RAV4“. Automobil je eksplodirao u blizini restorana „Franš“ na Autokomandi u Beogradu, a ubistvo Milića druga je likvidacija čoveka bliskog Bojoviću za samo dvadesetak dana, pošto je krajem maja ubijen njegov kum Dragoslav Miloradović.

Izvor Kurira iz istrage navodi da je bomba najverovatnije bila postavljena pod sedište vozača.

- Jasno je da iza zločina stoje profesionalci. Žrtva nije imala gotovo nikakve šanse da preživi. Istragom će se utvrditi da li je bomba aktivirana daljinski ili je imala tajmer na sebi - kaže izvor Kurira.

Zarobljen u autu

Stravična eksplozija u kojoj je juče nastradao Milić odjeknula je oko 13 časova na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice, u trenutku dok je automobil bio u pokretu.

Tragovi... Forenzičari skupljaju dokaze
Tragovi... Forenzičari skupljaju dokazefoto: Marina Lopičić

- Milić je svojim terencem skrenuo iz Nebojšine ulice u Južni bulevar. Napravio je polukružno okretanje, a onda se začula snažna detonacija. Eksplozija mu je raznela obe noge, a on je zapomagao i vrištao u vozilu naočigled brojnih građana, koji su u šoku i strahu posmatrali stravičnu scenu. Prednji branik s njegovog automobila, ali i hauba odleteli su na dvadesetak metara od vozila. Eksplozija je zahvatila još nekoliko automobila koji su se nalazili u blizini „tojote“, ali niko nije nastradao - navodi izvor Kurira.

Blokada... Policija na mestu zločina
Blokada... Policija na mestu zločinafoto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, nakon eksplozije Milić je bio živ još nekoliko minuta.

- Kad mu je vozilo odletelo u vazduh on je bio zarobljen u autu i davao je znake života, ali je nakon pet minuta preminuo. Hitna pomoć brzo je došla i pokušala reanimaciju, ali bilo je prekasno - dodaje naš izvor.

Šok...   Građani posmatrali užasnu scenu
Šok... Građani posmatrali užasnu scenufoto: Marina Lopičić

Ubijeni blizak s Lukom Đurovićem

Siniša Milić, prema operativnim podacima, bio je navodno šef obezbeđenja Filipa Koraća, bliskog prijatelja Luke Bojovića, koji služi dugogodišnju kaznu zatvora u Španiji. Milić je rodom iz Bosne i Hercegovine, a do 2009. bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo u Republici Srpskoj a potom i u Srbiji. Navodno je od 2010. bio zaposlen u podgoričkoj agenciji za lično obezbeđenje, a neko vreme je čuvao i Acu Bulića, sina ubijenog Juse Bulića.

Na udaru... Filip Korać
Na udaru... Filip Koraćfoto: Aleksandar Jovanović Cile
Izrešetan nedavno... Dragoslav Miloradović
Izrešetan nedavno... Dragoslav Miloradovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

- Crnogorska policija ga je označila kao bezbednosno interesantnu osobu i zbog toga mu je zabranjen ulazak u tu državu, pa je Milić uglavnom boravio u Beogradu - navode izvori iz istrage.

Srpskoj javnosti Milić je postao poznat 2015. godine , kad je uhapšen jer je primećen kako za manje od 24 sata osam puta obilazi „audijem A8“ oko zgrade u kojoj je tada živeo premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Doživela šok

SUPRUGA PALA U NESVEST

Očevici jezive eksplozije kažu da je na mesto ubistva brzo došla Milićeva supruga, koja je od šoka pala u nesvest. Stanari okolnih zgrada navode i da ih je jačina detonacije podsetila na bombardovanje.

- Prozori su se zatresli od jačine, a tek posle nekog vremena, kad sam došao sebi, uspeo sam da pogledam šta se napolju dešava. Prizor je bio jeziv - kaže Beograđanin.

Uvek išao istim putem

SVAKI DAN ČASTIO PERAČE PROZORA

Siniša Milić često je prolazio ulicom u kojoj je juče ubijen.

- Stalno je prolazio ovom trasom. Bio je ljubazan i uvek mi je davao po 200 ili 300 dinara - kaže dečak koji na semaforu pere prozore na automobilima.

foto: Kurir

Kurir / D. Stamenković - J. Spasić

Foto: Marina Lopičić

Danas poklon uz Kurir, Glossy magazin

EKSKLUZIVNI INTERVJU S GOGOM SEKULIĆ: Trudnoća je ispunjenje mog najvećeg sna

I ove srede Kurir vam poklanja najtiražniji magazin o poznatima. U novom broju magazina Glossy pročitajte ekskluzivni intervju s Gogom Sekulić, koja govori o trenutku kad se suočila s radosnom vešću i opisuje kako ju je podelila s dečkom Urošem. Šaban Šaulić otkriva tajne skladnog braka sa suprugom Gordanom, dok folk diva Ceca Ražnatović priznaje da ne žuri da se zaljubi, jer čeka onog pravog..

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja