Najnovije vesti

APELACIONI SUD: Ukinuta presuda za ubistvo Aleksandra Joksića, ponavlja se suđenje
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

odluka

APELACIONI SUD: Ukinuta presuda za ubistvo Aleksandra Joksića, ponavlja se suđenje

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Konstantin Đatlov (24) bio osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni Aleksandra Joksića (34) u Rakovici u septembru 2015. godine i naložio da mu se ponovi suđenje.

Ovom odlukom ukinuta je presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Đatlov bio osuđen za ubistvo, kao i za nedozvoljeno nošenje prištolja.

U obrazloženju odluke, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka koja se sastoji u tome što prvostepena presuda nema razloge o odlučnim činjenicama koje su predmet dokazivanja, kao i jer su dati razlozi nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Zbog toga ni činjenicno stanje u ovom predmetu nije pravilno i potpuno utvrđeno, budući da je u obrazloženju presude izostala detaljna i sveobuhvatna analiza i ocena izvedenih dokaza, navodi Apelacioni sud.

Ukinutom presudom Đatlov je bio osuđen jer je 29. septembra 2015. godine iz, kako se navodi, neidentifikovanog pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio najpre dva hica u pravcu sada pokojnog Joksića od kojih ga je jedan pogodio u trenutku kada je leđima bio okrenut ka okrivljenom.

Nakon toga je, prema ukinutoj presudi, prišao mestu na kome se nalazio Joksić i overio da sa još dva hica.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...