JANA OCU DALA ALIBI: Tata mi je u zatvoru jer su ga lažno optužili
Foto: Vladimir Šporčić

ZLOČIN U BORČI

JANA OCU DALA ALIBI: Tata mi je u zatvoru jer su ga lažno optužili

Crna Hronika -

Sedmogodišnja devojčica rekla u prisustvu psihologa da se na dan kad je, prema optužnici, usmrćena njena majka nijednog trenutka nije odvajala od oca Zorana

Jana Marjanović (7), ćerka ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović, saslušana je juče po podne u beogradskom Višem tužilaštvu kao poslednji svedok u istrazi koja se vodi protiv njenog oca Zorana, koji je osumnjičen za ubistvo.

Prema saznanjima Kurira, devojčica je potvrdila da je kobnog 2. aprila 2016. godine, kad je ubijena njena majka Jelena, sve vreme bila sa ocem Zoranom na nasipu u Borči, čime je srušila jednu od osnovnih tvrdnji tužilaštva - da je Marjanović nakratko ostavio ćerku samu da bi izvršio zločin.

Branioci bez pitanja

Devojčica je u tužilaštvo stigla oko 13.30 časova u pratnji strica Miloša i strine Milice. Zoranov brat ostao je ispred, dok je Jana u društvu njegove supruge ušla u zgradu, u kojoj se zadržala oko sat vremena. Devojčica, koja ima status zaštićenog svedoka, saslušana je u prisustvu psihologa i radnice Centra za socijalni rad u posebnoj sobi. Ona je navodno potvrdila odbranu svog oca i rekla da je na nasip došla s roditeljima da se igraju.

foto: Vladimir Šporčić

- Mama je otišla da trči, a tata i ja smo ostali da se igramo. Kad je više nismo videli, krenuli smo da je tražimo. Prvo smo hodali tako što me je tata držao za ruku, a onda sam hodala pored njega. Pošto nismo uspeli da je pronađemo, tata je pozvao policiju - navodno je devojčica ispričala na saslušanju.

Dok je Jana Marjanović davala iskaz, u drugoj prostoriji nalazili su se advokati odbrane Stefan Jokić i Veljko Delibašić, kao i zamenica tužioca. Prema nezvaničnim informacijama, odbrana nije postavila nijedno pitanje, dok je zamenica ispitivala devojčicu.

- Pitala ju je da li zna gde se nalazi njen tata, na šta je Jana rekla: "Znam gde mi je tata, on je u zatvoru zato što su ga lažno optužili" - navodno je rekla mala Jana.

foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

Advokat Veljko Delibašić, koji zastupa Zorana Marjanovića, potvrdio je za Kurir da je devojčica juče saslušana u tužilaštvu. - Nakon što je Jana Marjanović potvrdila odbranu Zorana Marjanovića i objasnila da je sve vreme bila uz svog tatu, a imajući u vidu da je sud i bez ovog alibija odbio da potvrdi optužnicu, jedino pravedno i zakonito rešenje jeste da tužilaštvo odustane od daljeg gonjenja. Očekujemo da već u toku današnjeg dana tužilaštvo odustane i da se Zoran nađe na slobodi - rekao je

za Kurir advokat Delibašić.

Optužnica ili oslobađanje

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila na nasipu u Crvenki, a njeno telo nađeno je dan kasnije u kanalu. Zbog monstruoznog zločina u septembru prošle godine uhapšen je njen suprug Zoran, protiv koga je podignuta optužnica u februaru. Optužnica je u međuvremenu vraćena na dopunu, a nakon što je Jana saslušana, tužilaštvo treba da odluči da li će podići optužnicu protiv Marjanovića ili će odustati od krivičnog gonjenja.

(Kurir.rs/ J.Spasić - J.Ivić/ Foto: Vlada Šporčić/ Dragan Kadić/ privatna arhiva)

Odbrana Šta je Marjanović rekao na saslušanju Nisam se odvajao od Jane, ona to može da potvrdi

Na saslušanju u Višem tužilaštvu nakon hapšenja prošle godine Zoran Marjanović je negirao krivicu i rekao da je sa ćerkom, nakon potrage za Jelenom, došao do kraja nasipa, do rampe, a potom pozvao brata i oca da dođu jer nije znao šta da radi. - Podvlačim, ja nijednog trenutka nisam silazio s nasipa, nijednog trenutka se nisam odvajao od Jane. Dete o tome može da posvedoči, ona sada ima šest godina i pamti sve - rekao je u septembru prošle godine Marjanović. On je govorio i o tome da je na nasip prvo došao njegov prijatelj, policajac Boris, a potom otac i brat. - Za to vreme, do njihovog dolaska, kretao sam se po nasipu pored rampe i dozivao Jelenu punim glasom. Jana je stajala pored mene i mogu da kažem da se uznemirila kad sam ja počeo glasno da dozivam Jelenu jer sam to radio kroz plač, ali Jana nije plakala. Jana je sa sobom nosila malu vijaču, koju je s vremena na vreme preskakala na nasipu - izjavio je Marjanović.

Hronologija x 2. april 2016. Jelena Marjanović odlazi da trči na nasip sa suprugom i ćerkom i nestaje x 3. april 2016. U kanalu u Crvenki nalaze njeno telo x 6. septembar 2017. Pevačicin suprug ulazi u rijaliti šou x 15. septembar 2017. Hapse Zorana Marjanovića zbog ubistva x 9. februara 2018. Podiže se optužnica protiv pevačicinog muža x 20. mart 2018. Viši sud vratio optužnicu na dopunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track