Najnovije vesti

DEDA ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE: Zatvorio je vrata zbornice i počeo da je hvata za grudi, da joj čupa kosu... Sad je vodimo na terapije
Foto: Sandžakpres

ISPOVEST

DEDA ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE: Zatvorio je vrata zbornice i počeo da je hvata za grudi, da joj čupa kosu... Sad je vodimo na terapije

Crna Hronika

Drugim đacima je dao zadatak da rade, a njoj rekao da ode po dnevnik. Potom je pošao za njom. Krenuo je da je pipa po grudima i da joj čupa kosu, ali se srećom otrgla i pobegla, kaže Nezir Škrijelj, čiju je unuku napastvovao nastavnik R. M. (68)

Nezir Škrijelj, deda devojčice koju je pre petnaestak dana u školi napastvovao njen nastavnik R. M. (68) u osnovnoj školu u selu Ljeskova na Pešteru, tvrdi da je osumnjičeni detaljno isplanirao napad na njegovu unuku.

Škrijelj, koji je i sam nastavnik, za novopazarsku STV opisao je šta mu je unuka ispričala da se dešavalo 6. juna.

- Taj dan smo imali u porodici smrtni slučaj i dobar broj kolega iz škole došao je da nam izjavi saučešće. A ovaj, za mene pedofil i monstrum, koji je počinio teško krivično delo, vešto je psihološki pripremio teren. Ostavio je samo nekoliko učenika i učenica u odeljenju i došao u učionicu bez dnevnika. Zatim je poslao moju unuku da uzme dnevnik iz zbornice, koja je bila prazna - priča deda devojčice.

Karate joj pomogao

- U međuvremenu, uposlio je ostale učenike, koji su ostali u učionici, da rade neki tekst, vežbe, a onda se vratio u zbornicu. Zatvorio je vrata i istog momenta počeo da obljubljuje moju unuku. Krenuo je da je hvata za dojke, da joj čupa kosu - nastavlja on.

Njegova unuka je, kaže, zahvaljujući tome što je malo krupnija i što je ranije trenirala karate, uspela da se otrgne.

- Hvala bogu da joj je dao hrabrosti, morala i snage da se odupre. Uspela je da se istrgne, a on je za njom vikao: "E gde ćeš, šta ovo radiš, platićeš mi", sa ciljem da navede druge učenike da pomisle kako je njega neko napao u zbornici. Međutim, unuka je uz plač povela druga iz odeljenja i otišla kući - rekao je Škrijelj.

Kako je naveo, čim se vratila kući, dedi je sve ispričala, a porodica je sutradan otišla u školu i prijavila slučaj direktoru, a potom i policiji.

- Kolega nastavnik je to ubrzo saznao, pa je krenuo da beži u Crnu Goru. Međutim, na 50 metara od granice, negde iznad Đerekara, uhvatio ga je načelnik policije u Tutinu i sproveo ga u Tutin - rekao je Nezir Škrijelj.

Pritvor 30 dana

On ističe da unuku i dalje vodi na terapije kod psihologa, koji pomaže da devojčica prevaziđe traumu koju je doživela.

- Trebaće joj dug period da se smiri, da se stabilizuje. Sada ustaje noću, skače, zove deda, babo... - kaže zabrinuti deda napadnutog deteta. Inače, osumnjičeni R. M. se na saslušanju branio rečima da je devojčica sve izmislila. Nakon toga mu je određen pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

Svi godinama ćutali I ranije se dešavalo

Škrijelj je izneo sumnju da su se slične stvari i ranije dešavale, ali da se u patrijarhalnoj sredini to ili zataškavalo ili su ljudi, zbog sramote, jednostavno ćutali. - Ovo nije od juče, ovo se dešavalo i pre 30 godina, od njegovog dolaska u školu... Pre 20 godina imenovan je za direktora škole, uneo je torturu, vršio pritisak na kolege, niko nije smeo da zucne od njega. Čovek je jednostavno 99 odsto bolestan, pati od neke bolesti, zašto je to skrivano, ne ulazim u to. Sada je važno da se ovo nikome više ne desi, jer smo prosvetni radnici, vaspitači, imamo decu. Dešava se ovo verovatno i drugima, ali roditelji verovatno ćute. I ranije je prilazio devojčicama, hvatao ih za grudi, mnogi su ćutali - tvrdi Škrijelj.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić/Foto: Sandžakpress)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...