IZREŠETALI NAVIJAČA ZABRANJENIH KOD FONTANE: Navijač Alkatraza osuđen na 14 godina robije!
Foto: Printscreen YouTube

APELACIONI SUD

IZREŠETALI NAVIJAČA ZABRANJENIH KOD FONTANE: Navijač Alkatraza osuđen na 14 godina robije!

Crna Hronika -

Ivan Perović ubijen je 22. oktobra 2011. u pucnjavi kod Fontane, kad je na njega pucano iz automobila BMW u pokretu u kom je bio Krasić sa još dvojicom saučesnika

Pripadnik Partizanove navijačke grupe Alkatraz Milan Krasić (30) osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva u saizvršilaštvu navijača iz suparničke grupe Zabranjeni Ivana Perovića (20), koje se dogodilo u oktobru 2011. godine.

Žrtva... Ivan Perović je bio u suparničkoj navijačkoj grupi Partizana
Žrtva... Ivan Perović je bio u suparničkoj navijačkoj grupi Partizana foto: Privatna Arhiva

Presudu Krasiću donelo je veće Apelacionog suda i na nju će on imati pravo žalbe, o kojoj će odlučivati veće trećeg stepena ovog istog suda.

Podsetimo, Krasić je najpre pred Višim sudom u Beogradu oslobođen krivice za Perovićevo ubistvo, ali je nakon žalbe tužilaštva Apelacioni sud preinačio tu presudu i osudio ga na 15 godina zatvora.

S obzirom na to da je osuđujuća presuda doneta u drugom stepenu, Krasić je imao pravo žalbe trećem stepenu u okviru istog Apelacionog suda. Žalba mu je usvojena i predmet je vraćen sudijama iz drugog stepena Apelacinog suda na novo odlučivanje, koje je rezultiralo novom kaznom od 14 godina zatvora.

- I na ovu presudu Krasić ima pravo žalbe trećem stepenu Apelacionog suda, čija će odluka biti konačna - pojasnila je za Kurir Mirjana Piljić iz Apelacionog suda.

Podsetimo, Perović je ubijen 22. oktobra 2011. u pucnjavi na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Ulice narodnih heroja na Novom Beogradu, a njegov vršnjak Đorđe S. je ranjen kad je na njih pucano iz automobila BMW u pokretu u kom je bio Krasić sa još dvojicom saučesnika. Prema pisanju medija, Krasić je nakon ubistva pobegao iz zemlje, a uhapšen je u belgijskom Briselu u junu 2012.

(Kurir.rs/I. M./Foto:Printscreen YouTube/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track