Najnovije vesti

KRAJIŠKI SPAJDERMEN POGINUO NA MOTORU U SRPSKOJ CRNJI: Porodica i Krajišnici oplakuju mladića koji je čuvao tradiciju (FOTO)
Foto: Saša Urošev

saobraćajka

KRAJIŠKI SPAJDERMEN POGINUO NA MOTORU U SRPSKOJ CRNJI: Porodica i Krajišnici oplakuju mladića koji je čuvao tradiciju (FOTO)

Crna Hronika

Nikola Kovačević (26) iz Banatskog Karađorđeva kod Žitišta, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između četvrtka i petka, pola sata nakon ponoći, u Srpskoj Crnji.

 

Pogibija jednog od najpoznatijih takmičara “Krajiškoj višeboja” u crno je zavila njegove najmilije, a rastužila sve Krajišnike i ljude koji su poznavali Nikolu. U porodičnoj kući nastradalog mladića muk i neverica. Tišinu je povremeno prekidao jecaj neutešne majke Rade. Otac Ilija i Nikolin stariji brat Mile primali su izraze saučešća. Očajna je bila i njegova mlađa sestra Jelena. Predrag Savić (53) brat od tetke nastradalog mladića, jedini je imao snage da govori o velikoj tragediji:

Šok...
Šok...foto: Saša Urošev

- Vraćajući se na neke zabave, naš Nikola je nastradao u Srpskoj Crnji. Od inspektora smo čuli da je svojim “suzukijem” preticao kamion. Motorom je udario u “golf” kome je bila pridodata prikolica. Vozač putničkog automobila hteo je da skrene. Nikola je podleteo pod automobil, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Policija je u petak ujutro došla i roditeljima saopštila strašnu vest - teškom mukom rekao je Savić i nastavio:

Porodica i prijatelji u neverici
Porodica i prijatelji u nevericifoto: Saša Urošev

- Šta ti je sudbina. Nikola je pre samo mesec dana kupio motor, uz veliko protivljenje roditelja. Uvek je bio pun života, srčan i neustrašiv. Branili su mu, ali su na kraju popustili - kazao je Savić.

Nikola na takmičenju
Nikola na takmičenjufoto: Saša Urošev

“Spajdermen sa seoske bandere”, kako je Kurir svojevremeno nazvao ovog neustrašivog mladića, poslednjih godina bio je dominantan u penjanju uz stožinu. Na 6,5 metara visok stub, Nikoli je trebalo samo 3 do 4 sekunde, a na toj visini njegov najbolji rezultat iznosio je 3,02 sekunde:

 

- Nikola je u jednoj seoskoj firmi radio kao viljuškarista, a potpuno je bio posvećen sportu i “Krajiškom višeboju”. Mogu da vam potvrdim da su svi Krajišnici zatečeni i da ne mogu da poveruju da su ostali bez Nikole. Sahranićemo ga u subotu, u 15 sati, na seoskom groblju - rekao je Savić.

 

 

Ovako je Nikola pričao za Kurir

 

- Od zaborava čuvamo autentične discipline u kojima su se nadmetali naši preci. Kod kuće treniram tako što se penjem na telefonsku banderu. Meštani su navikli na mene, pa im nije čudno kad se po selu, za tili čas, vinem na vrh bandere. Bio sam svetski šampion u fitnesu, u konkurenciji juniora, a i džudo je moja ljubav. Najviše, ipak, volim da se nadmećem na ovakvim takmičenjima - kaže Nikola Kovačević.

 

(Kurir.rs/Saša Urošev/Foto: Saša Urošev)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...