STALNO VIĐAMO MALE MRŠAVE MLADIĆE KOJI IDU KOD NJEGA, JEDAN JE HTEO DA SKOČI KROZ PROZOR: Komšije modnog kreatora o njegovom razuzdanom životu
Foto: PrintScreen/Facebook

portir glavni svedok u istrazi

STALNO VIĐAMO MALE MRŠAVE MLADIĆE KOJI IDU KOD NJEGA, JEDAN JE HTEO DA SKOČI KROZ PROZOR: Komšije modnog kreatora o njegovom razuzdanom životu

Crna Hronika -

Darko Kostić, dizajner osumnjičen za seksualno uznemiravanje maloletnika i još jednog mladića pred tužiocem se branio ćutanjem, a prema nezvaničnim saznanjima glavni svedok u istrazi biće portir iz njegove zgrade koji je vodio evidenciju poseta.

Kostić se na saslušanju branio ćutanjem, a tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana što je sud i prihvatio.

Na teret mu se stavljaju tri krivična dela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga

. Razlog za to je činjenica da je Kostić, prema savetu svog branioca, odbio da odgovara na pitanja u istrazi o tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret: . Nakon toga, tužilaštvo je predložilo da Kostiću bude određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio delo.

Sud je prihvatio prvi razlog i odredio mu pritvor do 30 dana.

Nezvanično, Kostić je molio da mu se umesto pritvora odredi zabrana napuštanja stana jer se plaši da bi mu u Centralnom zatvoru bila ugrožena bezbednost od ostalih zatvorenika. Ali sud to nije uvažio.

I dok tužilaštvo nastavlja da proverava kredibilnost prijava dvojice oštećenih mladića, Kostićeve komšije za pričaju da je kreator živeo razuzdano, što samo pojačava sumnje i optužbe na njegov račun.

- Viđamo svaki dan ovde mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoletni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Kako je ispričao jedan od Kostićevih komšija, prošle zime jedan mladić navodno je pretio da će skočiti kroz prozor iz stana poznatog kreatora.

- Tada je neki mladić napravio scenu, histerisao je, otvorio prozor i nagnuo se preteći da će da skoči. Hvala bogu, to je sprečeno, a Kostić se ni posle toga nije primirio. Nastavio je da dovodi mladiće u stan - kažu komšije.

U sklopu istrage Treće osnovno tužilaštvo, koje je i naložilo hapšenje Kostića, prikupilo je i druga obaveštenja i dokaze. Između ostalog, Kostića terete i snimci nadzornih kamera koji demantuju kreatorov iskaz da je L. J. samo jednom bio kod njega. Uz to, tužilaštvo je uzelo beleške od portira koji je evidentirao ko je i kada dolazio u zgradu u posetu Kostiću.

Podsetimo, Kostić je u petak uhapšen zbog polnog uznemiravanja maloletnika L. J. (15) koji ga je prijavio policiji. Nakon što je ovaj slučaj dospeo u javnost, policiji se javio još jedan mladić, inače punoletan, koji je dizanera prijavio za napastvovanje pod dejstvom narkotika.

Kako saznajemo, policiji se javilo još nekoliko mladića, svi sa sličnim pričama, koji tvrde da ih je Kostić napastvovao. U narednim danima oni će biti saslušani.

Sumnja se da je Kostić maloletnom L. J. (15) jednom prilikom dao "kamagru", sredstvo za potenciju, što je dečak tek kasnije saznao.

- Porukama u mobilnom telefonu Kostića otkrivene su poruke gde ga je dečak napadao što mu je Kostić krišom dao kamagru - kaže izvor upoznat sa istragom.

Inače, ovo nije prvi put da Kostić ima veze sa opijatima. Naime, on je ranije privođen zbog posedovanja narkotika, gde mu je u stanu pored kokaina pronađena i takozvana droga za silovanje, čija je oznaka GHB.

(Kurir.rs/Blic Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SAZNAJE! DARKO KOSTIĆ IZA REŠETAKA: Modnom kreatoru određen pritvor! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track