SERIJSKI SILOVATELJ! MRAČNA STRANA MODNOG KREATORA Nova žrtva: Probudio sam se drogiran u njegovom krevetu, zbog Kostića sam pobegao iz Srbije!
Foto: Dragan Kadić

OTKRIVAMO!

SERIJSKI SILOVATELJ! MRAČNA STRANA MODNOG KREATORA Nova žrtva: Probudio sam se drogiran u njegovom krevetu, zbog Kostića sam pobegao iz Srbije!

Crna Hronika -

Nakon što se poznati dizajner i modni kreator Darko Kostić našao u centru skandala jer ga je tinejdžer L. J. (15) optužio za seksualno uznemiravanje, javnost ne prestaje da bruji o tome da ovaj dečak nije njegova jedina žrtva. Redakciji Kurira javilo se nekoliko osoba koje tvrde da imaju saznanja o Kostićevim ranijim napadima, a među njima i prijateljica mladića koji tvrdi da ga je kreator silovao.

Našao se u  centru skandala... Darko Kostić
Našao se u centru skandala... Darko Kostićfoto: Zorana Jevtić

Naime, naša sagovornica tvrdi da je Darko Kostić, inače venčani kum pevačice Jelene Karleuše i fudbalera Duška Tošića, napastvovao njenog prijatelja (ime i godine poznati redakciji), koji je ubrzo nakon toga, zbog trauma i straha, napustio Srbiju.

Prekid filma

- Ispričao mi je detaljno šta je doživeo te večeri. Sedeli su kod Kostića u stanu i pili piće. Posle toga je usledio prekid filma, a sledeće čega se sećao bilo je buđenje posle nekoliko sati. Odmah je shvatio da je bio silovan. Kazao mi je da mu je Kostić sipao u piće neku drogu, od koje se onesvestio, i da ga je potom zlostavljao - kaže naša sagovornica.

Čim joj je mladić ovo ispričao, ona je upitala prijatelja zašto ne ode u policiju i prijavi silovanje, ali ju je njegov odgovor dodatno šokirao.

- Kazao mi je: „Ko će meni da poveruje? On je poznat, njegova reč je jača od moje.“ Veoma teško se nosio s tim, bio je potpuno traumatizovan, a ubrzo nakon toga je otišao u Švajcarsku - tvrdi naša sagovornica.

Da zaista postoji sumnja da dečak L. J. nije jedina žrtva Darka Kostića, govori informacija koju je Kurir juče objavio - da je nadležno Treće osnovno tužilaštvo naložilo policiji da ispita sumnje i indicije da postoji još osoba koje je kreator zlostavljao ili napastvovao.

- Nakon što policija sprovede predistražne radnje, a potom o prikupljenim dokazima izvesti postupajuće tužilaštvo, biće poznato da li će protiv Kostića biti podneta krivična prijava i pokrenuta istraga - navodi naš izvor.

Različite verzije

Podsetimo, nakon što je dečak u pratnji majke prijavio Kostića policiji, on je sam otišao u policiju i u svojstvu građanina dao svoju izjavu. Kako je Kurir juče objavio, dizajner je naveo da je dečak izmislio čitav događaj i ispričao da ga je progonio jer je preko njega hteo da postane slavan. Kurir je i juče pokušao da stupi u kontakt s kreatorom, ali on nije odgovarao na naše poruke. Takođe, i porodica navodno zlostavljanog mladića odbila je da za naš list da bilo kakvu izjavu.

foto: Privatna Arhiva

Komšije tvrde

ČESTO MU DOLAZE DEČACI

Da druženja s maloletnicima nisu Kostiću strana pojava, potvrdile su i njegove komšije, koje tvrde da dizajneru često u posetu dolaze srednjoškolci i mladići, te da se on uopšte ne trudi da to sakrije.

- Bilo je tu i raznih incidentnih situacija. Histerisanja, lupanja vratima, pretnji, drame. Umeo je da s njima odlazi u zajedničku salu za tenis - ispričao je novinarima jedan Kostićev komšija.

Istraga

NA PROVERI KOSTIĆEV TELEFON

Policija, kako Kurir saznaje, u sklopu prikupljanja dokaza u istrazi o navodnom seksualnom uznemiravanju, proverava i mobilni telefon poznatog dizajnera.

- Darko Kostić je nedavno prijavio da je izgubio mobilni telefon. Telefon je pronađen, međutim, nije vraćen Kostiću jer policija proverava da li u njemu postoji komunikacija s maloletnikom koji ga je prijavio, kao i kakva je priroda te komunikacije - kaže izvor Kurira.

Priveden pre godinu dana

NAŠLI MU DROGU ZA SILOVANJE

U prilog teškim optužbama na račun Darka Kostića ide i činjenica da je pre tačno godinu dana uhapšen zbog posedovanja opasnog sintetičkog narkotika GHB, u gradskom žargonu poznatog i kao „dži“, tečni ekstazi ili droga za silovanje. Policija je tada, podsetimo, upala u Kostićev stan nakon što ga je prijatelj pronašao na podu bez svesti, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć. Pronađena je veća količina „džija“, zbog čega je Kostić uhapšen.

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track