VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor, neće još dugo na slobodu!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

i dalje iza brave

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor, neće još dugo na slobodu!

Crna Hronika -

U obrazloženju odluke Višeg suda navodi se da okrivljeni ostaje u pritvoru jer bi njegovo oslobađanje dovelo do uznemiravanja javnosti

Zoranu Marjanoviću, koji se sumnjiči da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović, danas je produžen pritvor za još 30 dana.

Iako su neki mediji najavljivali da će se Marjanović naći na slobodi, kako Kurir saznaje, priprema se optužnica protiv njega, a naš izvor otkriva da su male šanse da izađe iz pritvora pre pravosnažne sudske presude, pre svega zbog toga što mu preti 40 godina zatvora.

Uskoro optužnica

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas da je, postupajući po primedbama Apelacionog suda, doneo rešenje kojim mu se pritvor produžava.

- Pritvor je produžen zbog načina i težine posledica izvršenog krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, koji su u konkretnom slučaju doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - objasnila je za Kurir Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

I na ovu odluku suda, kako je navela, Zoran Marjanović i njegovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana.

- Vrlo brzo može se očekivati podizanje optužnice, s obzirom na to da je Više tužilaštvo postupili po svim nalozima suda, koji je optužnicu koja je bila podignuta vratio na dopunu. Pribavljeni su dokazi i saslušani svedoci - objašnjava naš sagovornik.

Poslednji dokaz koji je izveden, podsetimo, jeste saslušanje Zoranove sedmogodišnje ćerke Jane, koja je ispričala da je kobnog dana s majkom i ocem otišla na nasip, kao i da se Zoran nije odvajao od nje. Međutim, iako odbrana okrivljenog tvrdi da bi posle svedočenja devojčice tužilaštvo trebalo da odustane od krivičnog gonjenja, naš izvor navodi da će optužnica biti podignuta i da će sud, u skladu sa svim ostalim dokazima, ceniti i svedočenje devojčice koje je izvedeno dve godine posle ubistva njene majke.

Osam smrtonosnih udaraca

Optužnica koju je sud vratio na dopunu, podsetimo, teretila je Zorana da je ćerku ostavio samu na nasipu, krenuo za suprugom i namamio je da siđe do kanala. Posle kraće prepirke udario ju je prvi put, ona je pokušala da pobegne, ali ju je on sustigao u kanalu i zadao joj osam udaraca u glavu metalnim predmetom, najverovatnije štanglom. Prema nalazu veštaka, telo je u vodi bilo najmanje šest sati, a da je ubijena na tom mestu, potvrđuje grančica nađena u dušniku koju je povukla iz vode kada je poslednji put udahnula.

Dokazi koji ga terete Ključni tragovi telefon i krv u automobilu

Zoran Marjanović, podsetimo, uhapšen je 15. septembra prošle godine, i to pošto su u mobilnom telefonu pronađeni ključni dokazi. Prema nezvaničnim informacijama, važni dokazi koji su doveli do toga da on bude glavni osumnjičeni jesu i tragovi Jelenine krvi pronađeni na zadnjem sedištu "mercedesa", kao i u podu i gepeku automobila. Osim toga, veštačenje tragova pokazalo je i da su na gumici za kosu i bateriji njenog mobilnog telefona pronađeni DNK tragovi koji odgovaraju muškim članovima porodice Marjanović. - Osim toga, na Zoranovim pantalonama pronađeni su tragovi blata koji odgovaraju mulju iz kanala, iako je on tvrdio da tom delu nasipa uopšte nije prilazio. Bazne stanice pokazuju da je bio u blizini mesta zločina, što on i ne spori, ali je interesantno da je u vreme ubistva isključio telefon - podseća sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Dragan Kadić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track