GLAVNOG DILERA HEROINA U BEOGRADU UBIO SPECIJALAC: Pljevljaka sa Voždovca likvidirala bivša "beretka", Predrag Dangubić
Foto: MUP Srbije

REŠEN ZLOČIN

GLAVNOG DILERA HEROINA U BEOGRADU UBIO SPECIJALAC: Pljevljaka sa Voždovca likvidirala bivša "beretka", Predrag Dangubić

Crna Hronika -

Policija je juče uhapsila bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Predraga Dangubića (47) zbog sumnje da je 1. juna ove godine na Voždovcu ubio Radovana Laketića (37) iz Pljevalja.

Dangubić se sumnjiči da je 40 minuta posle ponoći u Ulici vojvode Vlahovića pucao u Laketića, koji je svojevremeno važio za jednog od glavnih dilera heroina u Beogradu.

Isteran iz službe

- Dangubić je bio zaposlen u MUP, tačnije u JSO, ali je pre oko 15 godina isteran iz službe. Operativni podaci ukazuju da je u samom vrhu jedne kriminalne grupe, a sumnja se da je motiv likvidacije sukob zbog poslova s drogom - otkriva izvor Kurira iz istrage.

On objašnjava da, prema prikupljenim dokazima, Dangubić nije običan pucač. Pljevljak Radovan Laketić, podsetimo, ubijen je u klasičnoj sačekuši. Ubica ga je sačekao ispred zgrade u kojoj je živeo kao podstanar. U trenutku kada je parkirao džip i izašao iz automobila, napadač je krenuo prema njemu. Laketić ga je najverovatnije primetio, jer je pokušao da pobegne i sakrije se iza drveća, u žbunju pored zgrade.

- Ubica ga je, međutim, sustigao i pucao u njega, pa je Laketić pao u travu pored komšijinog automobila - otkrio je izvor iz istrage.

Izašao iz zatvora

Inače, Laketić je krajem prošle godine izašao iz zatvora u Crnoj Gori, u kom je služio kaznu zbog trgovine drogom. On je bio uhapšen 2009. u Srbiji i osuđen na 10 godina zatvora. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici je bio do 2013, kada je prebačen u Crnu Goru, gde je odslužio ostatak kazne. Iz zatvora je pušten u decembru 2017. i pretpostavlja se da se tada vratio u Beograd, gde je navodno nastavio da trguje drogom.

(Kurir. rs/ J. Spasić/ foto MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track