NIJE VOLEO DROGU, ZATO SAM GA I ZAVOLELA! TE NOĆI SMO BILI ZAJEDNO, A ONDA JE ON KRENUO NA SPLAV... Potresna ispovest devojke Jovana Paunovića (17) koji je umro od DROGE
Foto: Printscreen

umro u najvećim mukama

NIJE VOLEO DROGU, ZATO SAM GA I ZAVOLELA! TE NOĆI SMO BILI ZAJEDNO, A ONDA JE ON KRENUO NA SPLAV... Potresna ispovest devojke Jovana Paunovića (17) koji je umro od DROGE

Crna Hronika -

Sedamnaestogodišnji Jovan Paunović preminuo je od prevelike doze narkotika, neposredno posle svog 17 rođendana. Srednjoškolac i sportista nikada nije probao narkotike, do kobne večeri, na jednom splavu kod Brankovog mosta. Izlazak u grad i noćni provod sa društvom bio je koban. Iste večeri Jovan je umro.

foto: Printscreen Tv Prva

- Svi su ga voleli, ne postoji neko ko bi za njega rekao nešto loše.

Bio je dobar drug, uvek nasmejan, nikad nije bio sam, kaže Lazar, jedan od njegovih prijatelja.

Jovanova devojka Andrea, ophrvana suzama i tugom, još ne može da veruje da ga nema.

- Voleo je da izlazi, da se druži, da trenira. Baš zbog toga sam se zaljubila u njega. Nikad nije imao želju za drogom. Te večeri smo zajedno otišli na rođendan kod školske drugarice. Posle toga mi je rekao da ide sa drugom na splav, i da će mi se javiti. Ali, više mi se nije javio, rekla je nesrećna devojčica u emisiji Eksploziv TV Prva.

foto: Printscreen Tv Prva

Jovanov teča, potresen zbog dečakove smrti, kaže da se celoj porodici, koja je pre četiri godine u saobraćajnoj nesreči izgubila i oca i supruga, za jednu noć život potpuno okrenuo.

- Jovan je bio sjajno dete, sportista, koji je trenirao odbojku, učio, maštao da postane advokat. Kada su mi javili šta se desilo, prvo sam mislio da je u pitanju saobraćjna nesreća. Kada smo otišli na VMA, tražio sam da vidim Jovana, a doktori su mi odmah saopštili da je uneo u sebe preveliku dozu ekstazija. Doktorka mi je rekla da u svojoj karijeri nije videla da je neko uneo toliku količinu ekstazija, i da je Jovan u svom telu imao pet puta veću dozu od smrtonosne. Ja sam ostao u šoku, priča Nebojša Gujančić, Jovanov teča.

Ona kaže da mu se Jovanov drugar, s kojim je bio na splavu, kasnije javio, i da mu je ispričao da su im, čim su tamo došli, prišle dve devojke, koje su im prodale dve tablete ekstazija za 1000 dinara.

Porodica sumnja i da se nije slučajno dogodilo da Jovan unese ogromnu količinu tableta, jer je kod sebe imao 15.000 dinara, od proslave svog rođendana. Oni pretpostavljaju da su ga nagovorili da potroši sav novac.

foto: Printscreen Tv Prva

- Doktori sa VMA su mi rekli da nije bitno koliko je tableta uzeo, jer već posle dve otupe receptori u mozgu. On više nije ni znao koliko je uzimao. Sumnjamo da su mu davali svašta kada su videli da ima toliko novca kod sebe. Čak i da su mu dali neke sličice, odnosno LSD, priča Jovanov teča, koji kaže da su mu doktori rekli da je Jovan dobio toplotni udar, i da mu je u bolnici lekarka rekla da mu je glava bila toliko vruća da je moglo da se isprži jaje.

foto: Printscreen Tv Prva

Posle svega, Jovanu je pozlilo oko pola 3 ujutro, a obezbeđenje ga je iznelo napolje i spustilo na travnjak. Slučajni prolzanici su pokušali da mu pomognu, ali je za njega bilo kasno.

- O svemu smo obavestili policiju. Očekujemo da će pravosuđe uraditi svoj posao. Makar da bi neko drugo dete bilo zaštićeno, da ne prođe kao Jovan, kaže na kraju Jovanov teča.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track