JEZIVA NESREĆA KOD NIŠA: Mercedesom pokosio pešake, mladić (25) na mestu poginuo, drugi (21) teško povređen
Foto: Dragana Udovičić

Tragedija na ulazu u Malošište

JEZIVA NESREĆA KOD NIŠA: Mercedesom pokosio pešake, mladić (25) na mestu poginuo, drugi (21) teško povređen

Crna Hronika -

NIŠ - Stefan M. (25) iz Malošišta nesrećno je poginuo noćas oko 2 časa posle ponoći kada se vraćao noćas iz subotnjeg izlaska. Na njega je na regionalnom putu Doljevac - Niš naleteo "mercedes" koji je vozio L.T.(20).

Tragično poginuli mladić je bio u društvu sa prijateljem Stefanom S. (21) i drugaricom Julijom R. (18) koji su zadobili lake telesne povrede. Oni su posle pregleda u niškom Kliničkom centru pušteni kućama.

Njih troje su se kretali pored kolovoza kada im je L.T. po svedočenjima ljudi ispred Stefanove kuće u Malošištu, naleteo s leđa, a vozio je u pravcu Niša.

"Nije mu bilo spasa u tim trenucima. Nisu bili pijani ili bahati da se ludiraju putem. Išli su kolovozom, jer drugog puta nema. Pored je šiblje tako da su išli uz kraj puta. Stefan i Julija su krenuli da isprate poginulog Stefana kući i da su krenuli makar 15 minuta kasnije ili ranije ništa se ne bi dogodilo. Vozač "mercedesa" je "leteo" tim našim regionalnim putem. Tu je slaba vidljivost i opasno je i danju ići, a pogotovo noću. Sudbina je bila da se Stefan nađe prvi uz kolovoz i da tako izgubi život", pričaju meštani i prijatelji u nedelju oko podne koji su došli da izraze saučešće porodici Mitić.

Vozač je dosta brzo vozio na tom delu puta, prema nezvaničnim tvrdnjama, od 100 do 130 kilometara na čas, a što će istraga utvrditi.

U kući Mitića vlada neopisiva tuga za mladićem. Majka poginulog mladića sa uplakanim očima jedva govori.

"Oba Stefana su bili najbolji prijatelji. Radili su zajedno u jednoj automehaničarskoj radnji. Stefan je bio dečko za primer u Malošištu. ne mogu da shvatim da ga više nema", govore njihovi prijatelji, a majka potvrđuje njegove reči.

Policija i zamenik Osnovnog javnog tužioca u Nišu su obavili uviđaj i radi se na utvrđivanju uzroka nesreće. Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati u policiji zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On će biti saslušan u tužilaštvu.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Ilustracija/Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track