Najnovije vesti

Kapetan Dragan: Optimista sam, verujem da uskoro izlazim na slobodu
Foto: Profimedia

u zatvoru u Splitu čeka odluku Vrhovnog suda Hrvatske

Kapetan Dragan: Optimista sam, verujem da uskoro izlazim na slobodu

Crna Hronika

Ne žalim se na uslove u samom zatvoru, svi su korektni. Nemam posebne uslove, osim što mi je omogućeno da imam televizor u ćeliji, kaže Vasiljković

BEOGRAD - Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji u zatvoru u Splitu čeka odluku Vrhovnog suda Hrvatske, uveren je da će uskoro izaći na slobodu.

 

"U pritvoru sam 11 godina, devet meseci i devet dana, ali sam i dalje optimista - uskoro ću na slobodu", rekao je Vasiljković.

 

Iako su mnogi verovali da će se sudije brzo izjasniti hoće li kazna od 15 godina zatvora biti potvrđena ili će sve biti vraćeno prvostepenom sudu, odluka se odugovlači. 

 

"Ne žalim se na uslove u samom zatvoru, svi su korektni. Nemam posebne uslove, osim što mi je omogućeno da imam televizor u ćeliji", kaže Vasiljković, koji smatra da mu je učinjena velika nepravda na suđenju.

 

Kako navodi, ništa nije potvrđeno od onoga što je tvrdilo tužilaštvo, a svedoci su dali slabe iskaze.

 

Ako sud potvrdi kaznu od 15 godina, paradoksalno zvuči, ali tada bi bio u boljoj situaciji, jer bi u tom slučaju mogao da zatraži uslovni otpust, dok s druge strane, ako sud vrati suđenje na početak, to ne znači da će na slobodu, jer zakon kaže da dugotrajni pritvor može da traje četiri godine i devet meseci.

Kapetan Dragan, koji je 9. jula 2015. sproveden u splitski istražni zatvor, poručuje da ga drži želja da dokaže kako nije počinio nikakav ratni zločin.

"Želim samo istinu, kakva god bila. Ta borba za istinu me je održala sve ove godine otkako sam u pritvoru u Australiji i Hrvatskoj", kaže Vasiljković.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...