POSLEDNJE REČI MLADIĆA KOGA JE PIJANI PRIJATELJ POKOSIO MERCEDESOM KOD NIŠA: Jurio je preko 100 na sat, Stefana je prvo udario, a onda je odneo i nas!
Foto: Kurir

Tuga

POSLEDNJE REČI MLADIĆA KOGA JE PIJANI PRIJATELJ POKOSIO MERCEDESOM KOD NIŠA: Jurio je preko 100 na sat, Stefana je prvo udario, a onda je odneo i nas!

Crna Hronika -

NIŠ - Tragično poginuli Stefan Mitić (25), u kobnoj noći subote na nedelju, bio je u društvu sa prijateljem Stefanom Stamenkovićem (21) i drugaricom Julijom Ranđelović (18). Njegovi prijatelji, pukom srećom su zadobili lake telesne povrede, ali Stefanu nije bilo spasa.

foto: Privatna Arhiva

Mladić iz Malošišta nesrećno je poginuo noćas oko 2,00 sata posle ponoći kada se vraćao noćas iz subotnjeg izlaska. Na njega je na regionalnom putu Doljevac - Niš naleteo mercedes koji je vozio L.T. (20).

U kobnom momentu, Mitić se sa Stamenkovićem i Ranđelovićevom kretao pored kolovoza kada im je L.T. po svedočenjima ljudi ispred Stefanove kuće u Malošištu, naleteo s leđa, a vozio je u pravcu Niša.

Roditelji nastradalog Stefana,Violeta i Goran, ne znaju šta ih je snašlo. - Uvek je u centar sela odavde sa periferije išao kolima. Sinoć mi reče da je lepo posle kiše da prošeta i da neće dugo da se zadrži. Više ga nisam videla - kaže kroz plač majka Violeta Mitić.

Stefan Stamenković, koji je izgubio najboljeg prijatelja, priča kako se dogodila tragedija. - Bili smo u kafiću u centru sela i krenuli smo Julija i ja da Stefana otpratimo do kuće. Išli smo krajnjom ivicom puta i kad bi naišlo neko vozilo sklanjali smo se na travnjak pored kraja puta. Baš na jednom delu puta, na travnjaku, sustigao nas je vozeći brzinom od preko sto na sat "mercedes". Ja sam od udara odbačen u jarak, a Stefan je poleto napred i pao na ivicu asfalta - ispričao je mladi Stefan.

Podsetimo, troje prijatelja se kretalo pored kolovoza kada im je L.T., po svedočenjima ljudi, ispred Stefanove kuće u Malošištu naleteo s leđa, a vozio je u pravcu Niša.

- Nije mu bilo spasa u tim trenucima. Nisu bili pijani ili bahati da se ludiraju putem. Išli su kolovozom jer drugog puta nema. Pored je šiblje tako da su išli uz kraj puta. Stefan i Julija su krenuli da isprate poginulog Stefana kući i da su krenuli makar 15 minuta kasnije ili ranije ništa se ne bi dogodilo. Vozač Mercedesa je "leteo" tim našim regionalnim putem. Tu je slaba vidljivost i opasno je i danju ići, a pogotovu noću. Sudbina je bila da se Stefan nađe prvi uz kolovoz i da tako izgubi život - pričaju meštani i prijatelji u nedelju oko podne koji su došli da izraze saučešće porodici Mitić.

Prema njihovim navodima, vozač je dosta brzo vozio na tom delu puta, prema nezvaničnim tvrdnjama, od 100 do 130 kilometara na čas, a što će istraga utvrditi.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track