VOZAČ BIO TREZAN KADA JE PREGAZIO POKOJNOG STEFANA: Na saslušanju će morati da objasni zašto je divljao po mračnom kolovozu
Foto: Privatna Arhiva

teška nesreća

VOZAČ BIO TREZAN KADA JE PREGAZIO POKOJNOG STEFANA: Na saslušanju će morati da objasni zašto je divljao po mračnom kolovozu

Crna Hronika -

Lazar T. (20) koji je svojim "mercedesom" udario i ubio mladića Stefan Mitića (25) u Malošištu, nije bio pod dejstvom alkohola, saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu. On će popodne biti saslušan. Tada će objasniti zašto je toliko brzo jurio svojim autom po kolovozu na kome nema osvetljenja.

Tragedija se dogodila oko 2,00 sata posle ponoći kada se tragično poginuli Stefan Mitić sa prijateljima Stefanom S. (21) i Julijom R. (18) vraćao kući.

Išli su uz put, Julija je bila odmah pored šiblja, a njih dvojica su išli u koloni. Sudbina je htela da Stefan Mitić bude prvi u tom redu.

Povređeni Julija i Stefan
Povređeni Julija i Stefanfoto: Privatna Arhiva

"Sve se odigralo u dve ili tri sekunde. Videli smo farove iza nas kao i od drugih automobila, a onda je u nas jako zablještalo svetlo. Nije bilo momenta ni da jedan drugog spasimo i bacimo se uz šiblje. Vozač je dosta brzo vozio i kočio je tek kada je udari Stefana", kaže Julija R. koja je još u šoku od tragedije.

Lazar T. je odmah stao, nije pokušao da pobegne posle nesreće. Julija će pamtiti ovo leto s gorkim uspomenama jer je u Malošite došla kod rođaka na raspust.

Stefan Mitić
Stefan Mitićfoto: Privatna Arhiva

Nikada se ne zna kada zlo može da „zakuca na vrata“. Pošto oba Stefana rade u obližnjem auto servisu, bili su najbolji prijatelji i te večeri su u kafić u Malošištu mogli da izađu kolima, ali nekako ih je „đavo“ naterao da baš te večeri prošetaju.

U ovoj varošici, udaljenoj 12 kilometara od Niša se svi slažu da je Stefan bio divan mladić i da je ovo velika tragedija.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja