Najnovije vesti

STRAVIČNA SUDBINA MLADIĆA IZ OKOLINE KIKINDE: Pokosio ga strujni udar, pa izdahnuo na rukama verenice i starijeg brata
Foto: Privatna Arhiva

tuga

STRAVIČNA SUDBINA MLADIĆA IZ OKOLINE KIKINDE: Pokosio ga strujni udar, pa izdahnuo na rukama verenice i starijeg brata

Crna Hronika

Kristijan Terkelj (24) iz Sajana kod Kikinde, poginuo je od strujnog udara dok je na farmi popravljao crepove. Nesrećni mladić izdahnuo je na rukama verenice i starijeg brata Adrijana. Oni su u subotu, oko 13 sati, kada ga je i pokosio strujni udar, bili sa Kristijanom na njihovoj velikoj govedarskoj farmi, na periferiji Sajana.

Dok se u ponedeljak spremao da sina isprati na večni počinak, utehe nije bilo za Janoša Terkelja (54), oca nastradalog mladića. Uplakani čovek nekako je smogao snage da progovori o strašnoj porodičnoj tragediji, kakva se u ovom selu ne pamti:

Otac Janoš Terkelj
Otac Janoš Terkeljfoto: Saša Urošev

"Dok je pokušavao da popravi crepove, Kristijan je stajao na presečenom buretu. Kao svaki dobar domaćin hteo je da dotera krov nakon silnih kiša i nevremena koje je protutnjalo prethodnih dana i ovim delom Banata. Nehotice je dodatakao žicu pod naponom, a onda pao na zemlju. Vrisnula je Timea (19) njegova verenica, a brzo je do mlađeg brata dotrčao Adrijan (30). Pokušali su da ga reanimiraju, ali im je Kristijan izdahnuo na rukama. Kada je došla ekipa Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt", ispričao je nesrećni otac.

Kuća unesrećene porodice
Kuća unesrećene porodicefoto: Saša Urošev

"Kristijanu sam nedavno otvorio poljoprivredno gazdinstvo. Vrednijeg momka i stočara u Sajanu od njega nije bilo, to će vam potvrditi svi u našem selu. Spremali smo se da 10. jula proslavimo njegov 24. rođendan. Timea je već odlučila koju će tortu da napravi. Njih dvoje planirali su da se za koji mesec uzmu. A evo šta se dogodilo...", neutešan je bio Janoš.

Kristijan Terkelj u ponedeljak popodne je sahranjen na mesnom groblju u Sajanu.

U istoj ulici buknuo veliki požar

Sredinom maja, u ulici u kojoj se nalazi porodična kuća unesrećene porodice Terkelj, izbio je veliki požar. Vatra je tada progutala 15 teladi, veliku štalu sa muzilicama, prostoriju sa laktofrizom, ali i deo krova porodične kuće Vilmoša Mesaroša (59) iz Sajana, u kojoj je živeo njegov sin Arnold. I njih je pogodila ova tragedija:

-Iskreno mi je žao naših komšija. Kristijan je bio divan mladić. Za kratko vreme ovo je druga velika nesreća u našoj ulici- rekao je Arnold.

(Kurir.rs/S.U./Foto: Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...