NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Dečaka ubila kapija od 200 kilograma, otac ga krvavog nosio na rukama!
Foto: Jelena Rafailović

STRAVIČNO

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Dečaka ubila kapija od 200 kilograma, otac ga krvavog nosio na rukama!

Crna Hronika -

Četvorogodišnji Vuk Stefanović poginuo je dok se igrao s drugaricom u dvorištu njene kuće. Metalna vrata, teška 200 kilograma, pala su mu na glavu, a lekari nisu uspeli da ga spasu

Četvorogodišnji dečak Vuk Stefanović iz Smedereva nastradao je u nedelju od povreda zadobijenih kada je na njega pala klizna kapija, teška najmanje 200 kilograma! Dečaka je, kako nezvanično saznajemo, sa teškim povredama glave i grudnog koša otac odvezao u bolnicu u Smederevu, odakle je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u Beogradu. Nažalost, i pored svih napora lekara, dete je ubrzo preminulo.

foto: Jelena Rafailović

Komšije i rođaci, sa kojima smo uspeli da razgovaramo, kazali su da su još uvek u šoku i da ne mogu da veruju da ih je takva tragedija zadesila.

- Komšija, čija je kapija pala na dečaka, radi u Švedskoj i tog dana je došao u Srbiju. Vuk je s ocem Draganom otišao u posetu. Dragan je bio u kući, a mali Vuk je ostao da se igra s komšijinom devojčicom u dvorištu. Igrali su se oko kapije, otvarali je i zatvarali. I onda se desilo... Vuk je u jednom trenutku gurnuo kapiju i ona je pala na njega - priča jedna od rođaka koju smo zatekli u domu Stefanovića.

Dom porodice Stefanović
Dom porodice Stefanovićfoto: Jelena Rafailović

Ona je objasnila da su komšijsku ogradu radili majstori i da su tom prilikom skinuli graničnik velike klizne kapije.

- Niko verovatno nije obraćao pažnju na to, a da je bilo graničnika, verovatno se to ne bi desilo - kaže rođaka.

Prema njenim rečima, kapija je na dečaka pala u nedelju oko 17.30.

- Otac mališana čuo je vrisku deteta i istrčao je napolje. Podigao je kapiju, a mali Vuk je bio krvav. Videlo se da mu je povređena glava, ali je davao znake života. Dragan ga je ubacio u kola i odmah ga odvezao do bolnice u Smederevu, ali kažu da su tamo čekali na sanitet više od sat vremena da bi dete prevezli u Beograd - priča uplakana rođaka.

Dok smo s njom razgovarali, iz kuće su se čuli jecaji bake dečaka.

- Dete moje, pa zar baka za tebe da prima saučešće. Da baka ide umesto tebe, srećo moja - jecala je od bola nesrećna žena.

Baka poginulog dečaka
Baka poginulog dečakafoto: Jelena Rafailović

Okupljeni rođaci i komšije rekli su nam da je Vuk bio jedino dete Dragana i Margarete.

- Majci je pozlilo od bola i Hitna je intervenisala. Samo njihova duša zna kako im je. Tuga je to i bol koja se ne može izmeriti - priča jedan od komšija.

Mogao da izgubi ćerku Vlasnik kapije ne može da se povrati od šoka

Prema rečima komšija, kapija koja je pala na malog Vuka Stefanovića ima preko 200 kilograma. - I vlasnik kapije je potpuno van sebe. Svestan je da je tragedija mogla da bude veća i da je i njegova ćerkica, s kojom se Vuk igrao, mogla da nastrada. Da je znao šta će se desiti, verujem da ni on mučenik ne bi dolazio iz Švedske. Ni njemu nije lako. Njegova kapija je ubila dete. Da čovek nikom ne poželi - kaže jedan od komšija.

Kurir.rs/Jelena Rafailović

Foto: J.Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track