NIKO NEĆE ODGOVARATI ZA SMRT MALOG VUKA Komšije u šoku: Bio je predobro dete, pravi anđeo... Teško je objasniti bliskost između njega i njegovog oca
Foto: Jelena Rafailović

BEZ ISTRAGE

NIKO NEĆE ODGOVARATI ZA SMRT MALOG VUKA Komšije u šoku: Bio je predobro dete, pravi anđeo... Teško je objasniti bliskost između njega i njegovog oca

Crna Hronika -

Rođaka nastradalog Vuka Stefanovića rekla je novinarima da je kapija pala jer su majstori s nje skinuli graničnik. Međutim, Osnovno tužilaštvo u Smederevu navodno neće podnositi krivičnu prijavu u vezi sa ovom tragedijom

Tragična smrt četvorogodišnjeg dečaka Vuka Stefanovića iz Smedereva, koji je u nedelju stradao kad je na njega pala gvozdena klizna kapija, teška najmanje 200 kilograma, biće proglašena nesrećnim slučajem, saznaje Kurir.

Tragedija se dogodila oko 17.30 u Ulici Ćirila i Metodija kod broja 19 u Smederevu, gde se mališan igrao s drugaricom ispred metalne ograde, koja je u jednom trenutku ispala iz ležišta i pala na njega. Tako krvavog, sa teškim povredama glave i grudnog koša, otac je malog Vuka odvezao u bolnicu u Smederevu, odakle je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u Beogradu. Međutim, i pored svih napora lekara, dete je iste večeri preminulo.

Vuk Stefanović
Vuk Stefanovićfoto: Jelena Rafailović

Nema krivične prijave

Podsetimo, rođaka nastradalog mališana je novinarima rekla da je gvozdena klizna kapija pala i ubila dečaka jer su majstori u toku radova s nje skinuli graničnik.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Osnovno tužilaštvo u Smederevu navodno neće podnositi krivičnu prijavu u vezi sa ovom tragedijom, koja je dečakovu porodicu zavila u crno.

Susedi ožalošćene porodice Stefanović za nastradalog Vuka imaju samo reči hvale.

- Mnogo dobro dete... Pravi anđeo! Svaki dan se igrao s mojom unukom i ostalom decom iz kraja. Dete je bilo toliko mirno i povučeno da prosto ne poverujete. Njegovi roditelji su takođe predobri ljudi. Mislim da niko u komšiluku ne bi imao da kaže ništa loše o njima. Prava je šteta što su ostali bez sina jedinca, koji im je bio sve na svetu - priča jedan od komšija iz Ulice Ćirila i Metodija, u kojoj se dogodila tragedija.

Kuća porodice Stefanović u Smederevu
Kuća porodice Stefanović u Smederevufoto: Jelena Rafailović

Bio blizak sa ocem

Prema njegovim rečima, mali Vuk je bio izuzetno vezan za oca.

- Teško je objasniti bliskost između Vuka i njegovog oca. Dečak je obožavao životinje, pa mu ih je tata stalno kupovao. Napunili su dvorište pilićima i malim zečićima, s kojima se dečak svaki dan igrao. Ovako nešto ne zaslužuje niko na svetu. Svi iz komšiluka smo još uvek u šoku i ne možemo da verujemo šta je zadesilo jedno tako divno dete - kaže komšija porodice Stefanović.

Sahrana na Novom groblju Vuk ispraćen uz pesmu "Možda spava"

Četvorodišnji Vuk Stefanović sahranjen je danas u 12.30 na Novom groblju u Smederevu. Tragično nastradalog mališana na večni počinak ispratili su neutešni roditelji, rodbina, prijatelji i komšije. Suze su im se slivale niz obraze dok su juče skrhani stajali nad cvećem prekrivenim sandukom malog Vuka, koji je sahranjen s velikim plišanim medom, uz stihove Disove pesme "Možda spava".

(Kurir.rs/Dušan Stamenković Foto: Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track