Najnovije vesti

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Biznismena pratili tri dana pre pucnjave!
Foto: Zorana Jevtić

TELEFONI

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Biznismena pratili tri dana pre pucnjave!

Crna Hronika

Biznismen Milan Beko praćen je tri dana pre nego što je napadač pokušao da ga ubije u novembru 2014. ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku, zaključio je danas pred Višim sudom u Beogradu sudski veštak Dragomir Vasiljević, koji je bio zadužen da uradi vremensko-prostorno veštačenje na osnovu komunikacije preko mobilnih telefona.


On je, kako je objasnio, dobio zaduženje da uporedi komunikacije i kretanje na osnovu baznih stanica Aleksandra Zdravkovića, koji je optužen da je pucao u biznismena, Maje Adrovac, koja se tereti za pomaganje, kao i njenog supruga Ivana Adrovca, koji nije optužen. Takođe, predmet veštačenja bila su mu i tri mobilna broja, takozvani "specijali", koji su korišćeni samo od 12. do 14. novembra 2014, kad je pucano na biznismena.

 

Maja Adrovac s advokatima
Maja Adrovac s advokatimafoto: Marina Lopičić

- Aleksandar Zdravković koristio je telefon u tom periodu na drugačiji način, tako što kad je bio aktivan "specijal", u funkciji nije bio njegov broj, i obrnuto. Kritičnog dana, on nije imao komunikaciju sa svog broja sve do 20 sati. Kad je reč o tri "specijala", korišćeni su samo ta tri dana i oni nisu ostvarili kontakt sa ovo troje. Brojevi su korišćeni samo u svrhu izvršenja ovog krivičnog dela. Jedan "specijal" je konstantno bio na mestu izvršenja, dok je drugi jednog dana bio kod Luke Beograd, a drugog kod Mostarske petlje - objasnio je veštak i naveo da je komunikacija preko "specijala" bila šifrovana, odnosno da ne postoje razgovori, već "komunikacija zvonom, odnosno sa dva ili tri zvona i prekidom".


Odgovarajući na pitanja advokata odbrane, Dragomir Vasiljević rekao je da ne može da kaže ko je koristio "specijale" niti kakva je zabeležena komunikacija vođenja između bračnog para Adrovac i Zdravkovića.


- Ko je upotrebljavao ove brojeve nije moje da zaključujem. To što je Zdravkovićev telefon isključen kad se koristi "specijal" stvara neku sliku - rekao je veštak.

 

Kurir.rs/ J.S.

Foto: Zorana Jevtić/Marina Lopičić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...